Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profeția lui Bill Gates despre Inteligența Artificială În cinci ani omenirea se va schimba radical. Se lucrează intens la crearea unui asistent AI

ro

12 Nov, 2023 17:48 2384 Marime text
Sursa foto: Pixabay



 
  • Fondatorul Microsoft, Bill Gates lansează o profeție și susține că în următorii cinci ani lumea actuală se va schimba radical. El arată că toate marile companii lucrează la proiecte de Inteligență Artificială pentru a crea așa numitul ”asistent personal” sau „agent”, cum mai este denumit. Acesta ”va fi în capul nostru, al tuturor” și ne va ajuta cu treburile zilnice, dar și cu luarea anumitor decizii, potrivit știripesurse.ro

Ce este, mai exact, un agent? Într-o nouă postare pe blog, Gates îl definește ca fiind un tip de software de inteligență artificială care "răspunde la limbajul natural și poate îndeplini multe sarcini diferite pe baza cunoștințelor sale despre utilizator".

„Folosiți Windows, macOS sau Linux, iOS sau Android? Astăzi, acestea par a fi alegeri semnificative, dar peste cinci ani niciunuia dintre noi nu-i va păsa de niciuna dintre acestea, deoarece agenții noștri vor funcționa ca sisteme de operare sau platforme, scrie Gates. Astăzi, dacă doriți să scrieți un e-mail, s-ar putea să deschideți Gmail sau Outlook. Dacă doriți să creați un document, ați putea deschide Microsoft Word sau Google Docs. Dar peste cinci ani, nu veți mai face nimic din toate acestea”, prezice Gates.


Agentul va fi o voce frecventă în urechea ta

Companiile care lucrează în domeniul inteligenței artificiale au explorat diverse modalități prin care oamenii pot interacționa cu agenții lor, "inclusiv aplicații, ochelari, pandantive, broșe și chiar holograme", scrie Gates.

"Toate acestea sunt posibilități, dar cred că primul mare progres în interacțiunea om-agent va fi reprezentat de căștile pentru urechi. Dacă agentul dvs. trebuie să ia legătura cu dvs., acesta vă va vorbi sau va apărea pe telefonul dvs.", mai adaugă acesta.


Acesta v-ar putea anunța când un zbor are întârziere, v-ar putea reaminti numele unei cunoștințe sau chiar v-ar putea ajuta să înțelegeți mai bine pe cineva cu un accent puternic și ar putea face multe alte lucruri utile, mai spune miliardarul.

Una dintre cele mai intrigante predicții făcute de Gates este că agentul tău ar putea deveni și terapeutul tău. De fapt, acest lucru se întâmplă deja, notează el, Wysa și Youper oferind terapie prin chatbot.

Ideea ar putea părea ciudată, dar atât Wysa, cât și Youper au cercetări care să le susțină afirmația că chatboturile lor ajută într-adevăr la diminuarea simptomelor, cum ar fi anxietatea, iar fiecare dintre ele a fost folosită de peste 2 milioane de persoane. Oricât de ciudat ar părea, acești algoritmi răspund unei nevoi reale.
 
Citește și
Se va lansa un cântec inedit al trupei legendare The Beatles!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii