Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:07 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune DIICOT despre declararea ca neconstituţională a sintagmei „o infracţiune de trafic de stupefiante“.

ro

17 Jul, 2015 14:50 795 Marime text
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a dat publicităţii, cu puţin timp în urmă, un comunicat de presă referitor la decizia Curţii Constituţionale din data de 16.07.2015 referitoare la declararea ca neconstituţională a unei sintagme dintr-un articol de lege.

„Am luat act de decizia Curţii Constituţionale din data de 16.07.2015 care este definitivă şi general obligatorie. Remarcăm că este prima dată când se declară neconstituţională o sintagmă  dintr-un articol de lege, respectiv sintagma „o infracţiune de trafic de stupefiante”.

Vom solicita Ministerului Justiţiei adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să modifice dispoziţiile articolului 223 alin.2 Cod de Procedură Penală în conformitate cu cele reţinute de plen.

Decizia nu este de natură să influenţeze luarea măsurilor preventive în cazul săvârşirii  infracţiunii de trafic de droguri  întrucât există dispoziţiile alternative ale aceluiaşi articol referitoare la pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare prevăzută de lege pentru ca aceste măsuri să poată fi dispuse de către judecătorul de drepturi şi libertăţi“, se arată în comunicatul DIICOT.

Ti-a placut articolul?

Comentarii