Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soluția dată de DNA Ce s-a întâmplat cu plângerea penală a lui Iohannis împotriva lui Dragnea

ro

19 Aug, 2015 11:31 1736 Marime text
 
Klaus Iohannis a depus, în luna septembrie 2014, înainte de alegerile prezidenţiale, o plângere penală la DNA împotriva lui Liviu Dragnea, vicepremier la acea dată, pentru iniţierea ordonanţei de urgenţă 55/2014 care permitea migraţia politică a aleşilor locali pentru 45 de zile. DNA a precizat pentru Romania TV că, în urma verificărilor efectuate, nu s-au conturat "elementele constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu, motiv pentru care s-a dispus clasarea cauzei, deoarece fapta nu există".

În plângerea penală depusă la DNA, la data de 9 septembrie, şi semnată de Klaus Iohannis, în calitate de presedinte al PNL, Liviu Dragnea era acuzat de "abuz în serviciu".

DNA a precizat pentru RomaniaTV.net că au fost efectuate verificări în urma depunerii plângerii penale şi s-a decis clasarea cauzei. 

Răspunsul DNA pentru Romania TV:

„La data de 9.09.2014, un partid politic a depus o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie prin care solicita efectuarea de cercetări faţă de modul în care a fost adoptată de către Guvernul României O.U.G. 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală, acest act normativ deschizând posibilitatea primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene, consilierilor locali şi judeţeni să îşi schimbe partidul fără să îşi piardă calitate dobândită în urma alegerilor.

Actele care au stat la baza adoptării OUG nr.55/2014 sunt: solicitarea de emitere a unui act normativ de urgență emis Asociația Comunelor din România, notă de fundamentare și avizele obținute de la Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul, Consiliul Legislativ şi Ministerul Justiţiei.

Din verificările efectuate la Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Justiţiei a rezultat faptul că din punct de vedere al îndeplinirii procedurii de adoptare a acestei ordonanţe, au fost respectate toate condiţiile de formă şi fond și au fost obţinute avizele necesare din partea autorităţilor abilitate să avizeze acest act, respectiv au fost obţinute avize din partea Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul, Consiliului Legislativ şi al Ministerului Justiţiei.

Față de cele constatate în cauză nu se conturează elementele constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu, motiv pentru care s-a dispus clasarea cauzei, deoarece fapta nu există.

Soluţia a fost comunicată părţilor interesate, iar faţă de aceasta nu a fost depusă plângere."


Sursa: România TV
Sursa foto: psnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii