Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce construiesc în Constanţa miliardarii lumii

ro

28 Sep, 2012 09:47 2059 Marime text

Bogaţii lumii au pariat pe piaţa imobiliară de la noi peste 1,5 miliarde euro în ultimii ani. Familia Rockefeller şi patronul Ikea sunt printre investitori.

Printre cei mai bogaţi oameni din lume care au investiţii imobiliare în România se numără Gerald Cavendish Grosvenor, al şaselea duce de Westminster şi Ingvar Kamprad, proprietarul IKEA.

Revista Capital a realizat o listă cu cei mai mari zece miliardari ai lumii care au afaceri imobiliare în România. Proiectele pe care şi-au propus să le construiască investitorii au o valoare de nouă miliarde de euro. Criza a făcut ca doar câteva să fie definitivate.

Proprietarii de terenuri

De departe, miliardarul cu cel mai mare portofoliu de terenuri din România este Eyal Ofer (62 de ani), fiul lui Sammy Ofer - care a deţinut titlul de cel mai bogat israelian.

Eyal Ofer deţine la nivel local 10.000 ha de teren localizate în Bucureşti, Constanţa, Braşov şi Timişoara. El a investit în România peste 500 milioane euro în clădirile de birouri Cathedral Plaza, Platinum Business Center, ansamblul rezidenţial de lux Oxford Gardens şi hotelul Teleferic din Poiana Braşov.

Omul de afaceri a încheiat anul trecut un contract în valoare de 400 milioane euro cu Şantierul Naval Mangalia, care trebuie să îi livreze patru cargouri pentru transport comercial.

Următorii pe listă sunt Sándor Demján (69 de ani), cel mai bogat ungur, şi Nathaniel Rothschild (41 de ani) care au investit în România prin intermediul TriGranit circa 250 milioane euro. Compania maghiară are în proprietate circa 382 ha de teren la nivel de ţară în oraşe precum Bucureşti, Cluj, Constanţa şi Braşov.

Sursa: evz.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii