Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:06 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz şocant în judeţul Suceava. Un bărbat este acuzat că şi-a stropit tatăl cu benzină şi apoi i-a dat foc. În ce stare este victima

ro

09 Mar, 2018 16:12 423 Marime text
La data de 08 martie 2018, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Suciu Gheorghe, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, cu referire la tentativă la infracţiunea de omor, dispunând la aceeaşi dată şi luarea faţă de inculpat a măsurii reţinerii pentru 24 de ore.
 
Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, la data de 09 martie 2018 judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a fost sesizat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Suciu Gheorghe pentru 30 de zile.
 
Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava - Serviciul Investigaţii Criminale.
 
Din investigaţiile efecttuate s-a stabilit că, în seara zilei de 07 martie 2018, în timp ce se afla la domiciliul său din localitatea Mănăstirea Humorului, judeţul Suceava, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unor conflicte anterioare, inculpatul Suciu Gheorghe a exercitat acte de violenţă asupra victimei S.P., tatăl său, cu intenţia de a-i suprima viaţa.
 
Astfel, inculpatul a aruncat asupra tatălui său, în vârstă de 86 de ani, o cantitate de lichid puternic inflamabil, acţiune urmată de aprinderea acestuia.
 
Medicii legişti au constatat că victima a prezentat şoc postcombustional instalat ca urmare a arsurilor prin flacără şi contact, gr. II, III, IV, ce interesează capul, gâtul, toracele anterior şi posterior, abdomenul, regiunea lombară, membrele superioare, reprezentând aproximativ 60% suprafaţă corporală. Leziunile s-au putut produce prin flacără şi contact cu un lichid (posibil benzină). Aceste leziuni pot necesita în vederea vindecării un număr de 28-30 zile de îngrijiri medicale dacă nu survin complicaţii. În opinia medicului legist, leziunile au pus viaţa victimei în primejdie.
 
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.
 

"Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie" - au precizat procurorii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii