Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz incredibil! Un pinguin înoată an de an mii de kilometri ca să-l întâlnească pe omul care l-a salvat cândva (video)

ro

11 Mar, 2016 14:13 2999 Marime text
Dragostea și recunoștința apropie distanțele. 8000 de kilometri nu l-au putut ține departe pe un pinguin de salvatorul lui.
 
Povestea lor a început în anul 2011, cînd Joao Pereira de Souza, un zidar pensionar și pescar amator, în vârstă de 71 de ani, a găsit un pinguin slăbit, acoperit de petrol şi la un pas de moarte. Pinguinul era întins pe o stâncă de pe o plajă locală. Omul locuiește pe o insulă în apropiere de Rio de Janeiro, Brazilia.
 
Omul nu a stat mult pe gânduri și a curățat pasărea, a hrănit-o cu pește proaspăt, i-a pus și numele de Dindim, după care, văzând că se simte bine, a vrut să elibereze pinguinul în mare. Atunci a avut omul surpriza să constate că Dindim nu voia să plece.
 
Joao Pereira de Souza a povestit ziarelor locale că pinguinul a stat cu el 11 luni și, după ce și-a schimbat penajul, a plecat. După câteva luni, Joao a avut surpriza să constate că Dindim s-a întors. Îl zărise un pescar pe plajă, într-o zi și l-a urmărit până acasă. De atunci, pasărea stă câte opt luni pe an cu salvatorul lui, iar în restul timpului se află pe coasta Argentinei şi în Chile.
 
Asta înseamnă că pentru a-și vedea salvatorul pinguinul înoată în fiecare an 8000 de kilometri!
 
Salvatorul lui recunoaște că îl iubește ca pe propriul copul și crede că această dragoste este reciprocă pentru că doar pe el îl lasă să îl atingă.

„Stă în poala mea, mă lasă să-i fac duş, îmi permite să-l hrănesc cu sardine şi să-l iau în braţe. Toată lumea spunea că nu se va mai întoarce. Dar o face în fiecare an. Soseşte în iunie şi pleacă acasă în februarie. Şi de fiecare dată e şi mai afectuos şi fericit că mă vede”, a declarat bărbatul.

 
Omul spune că atunci când îl vede pinguinul dă din codiță exact ca un câine. 

Biologul Professor Krajewski, care l-a intervievat pe pescar pentru Globo TV, a declarat jurnaliștilor de la ”The Independent”: ”Nu am văzut niciodată nimic asemănător. Cred că pinguinul crede că face parte din familia sa și că este pinguin ca și el”.



Sursa foto: metro.co.uk


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii