Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:29 16 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Poliţiştii fac ce fac şi tot devin eroi de bancuri

ro

15 Jan, 2018 00:00 1651 Marime text

Prostiile pe care le fac, în cunoştinţă de cauză sau nu, unii poliţişti nu scapă de sancţiunea societăţii civile.
Care, neavând altă posibilitate, i-a făcut eroi de bancuri sarcastice, rod al gafelor perpetue, reale şi, mai rar, imaginare.

Şi, adesea, parcă îţi şi vine să crezi că sunt reale.
Sunt de notorietate cele cu diferenţa dintre un poliţist şi un măgar, poliţistul care a dus la grădina zoologică un pinguin, după care l-a dus şi la teatru, şi câte şi mai câte.
 
Desigur, apariţia în peisajul media a poliţistului suspectat de pedofilie a contribuit şi ea la creşterea numărului de bancuri cu poliţişti.
Astfel că acum se spun bancuri cu poliţişti şi motivaţia pentru care se acordă ordinul „Bărbăţie şi Credinţă“ - referire la medalia primită de cel suspectat de pedofilie.
Bărbăţie pentru ce a fost în stare să facă poliţistul - aluzie la apucăturile sale pedofile - şi credinţă - desigur, aici părerile pot fi împărţite, această virtute (sic!) fiind atribuită în egală măsură şi bănuitului, dar şi celor care au muşamalizat cazul.
 
Şi mai circulă cel puţin unul în aceste zile.
Cel în care poliţistul pedofil este puternic atras de stickerele „Baby on board“, şi atunci când opreşte un şofer care are acest însemn pe maşină, devine mai atent la copil decât la şoferul oprit pentru verificări în trafic.
Şi tot pe seama ăstuia mai circulă şi cel cu poliţistul ginecolog din lift, dar vor mai fi destule, desigur.
 
Lăsând gluma la o parte, pentru că numai de glumă nu mai are nimeni chef în astfel de situaţii, ne tot întrebăm ce este de făcut pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.
Ba se vor mai repeta!, îmi spunea cineva. Pentru că tot el îmi amintea că aşa ceva se întâmplă şi în alte poliţii, mult mai tari decât cea română.
 

Bineînţeles că asta nu ne încălzeşte cu nimic.
Noi tot în poliţia noastră trebuie să avem încredere. Că doar nu sunt peste tot de-alde pedofili sau ginecologi.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nelu Enache 15 Jan, 2018 07:20 Nu e de glumă. Cazul polițistului suspectat de pedofilie e cea mai usturătoare palmă dată pe obrazul Poliției române. Iată unde a dus descentralizarea și demilitarizarea poliției.