Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania de informare „Refuz să devin o victimă” la Cumpăna, județul Constanța (galerie foto)

ro

14 Nov, 2018 21:46 1619 Marime text
Miercuri, 14.11.2018, în cadrul Centrului Multifunctional de Asistență Socio – Medicală din comuna Cumpăna, județul Constanța a avut loc derularea campaniei de informare „Refuz să devin o victimă”.

Aceasta campanie se desfasoara in cadrul protocolului de colaborare dintre Inspectoratul Judetean de Politie Constanta si Primaria comunei Cumpăna, protocol ce a fost semnat la data de 18 iunie 2018.

    Obiectivele protocolului de colaborare sunt:
  • prevenirea infracțiunilor;
  • prevenirea abandonului școlar:
  • prevenirea violenței în școli,
  • informarea cu privire la oportunități de recalificare și de inserție în muncă,
  • promovarea drepturilor omului și a egalității de șanse;
  • organizarea comună și participarea la sesiuni de informare, conștientizare și sensibilizare cu privire la problematica comunității.
La aceasta dezbatere au participat, primarul comunei Cumpana ec.Mariana Gâju, reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Constanta, precum si ai Directiei Generale de Asistenta Sociala – Constanta, Agentiei Naționale Impotriva Traficului de PersoaneCentru regional Constanța, directori ai școlii și ale celor doua gradinițe din localitate.

Campania ‘Refuz să devin o victimă’ îşi propune să lupte împotriva violenţei şi traficului de persoane.

România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la traficul de carne vie, conform unui raport realizat de Eurojust şi Europol.

Autorităţile europene atrag atenţia şi asupra numărului tot mai mare de minori exploataţi în străinătate. Cei mai mulţi copii provin din ţara noastră şi sunt de etnie rromă. Şi tinerele românce ajung victime ale traficului de persoane.

Primul pas în atragerea tinerelor este promisiunea unui salariu atrăgător de până la 3.000 de euro pe lună, în condiţiile în care în România se câştigă de zece ori mai puţin. Cele mai multe dintre victimele traficului de persoane ajung în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie şi Franţa.

 „Să nu aveți încredere în oameni, mai ales în necunoscuți, căci în ziua de astăzi lumea este rea!” – acesta este sfatul unei tinere victime a traficului de carne vie, care a apelat la ajutorul specialiștilor după ce a reușit să scape din ghearele proxeneților.

 Numai anul trecut, în atenția specialiștilor Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, filiala Constanța, au ajuns 18 tinere constănțene, victime ale traficului de persoane.

Sursa foto: Primaria Cumpăna
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii