Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cabinetele de Endoscopie Digestivă și Ecoendoscopie, inaugurate la SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța (galerie foto)

ro

30 Jan, 2019 14:44 2055 Marime text
Conducerea SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța, alături de Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, inaugurează cabinetele de Endoscopie Digestivă și Ecoendoscopie din cadrul Laboratorului Explorări Funcționale.

Acestea au fost dotate cu echipamente de ultimă generație, achizitionate de către conducerea SCJU  Constanța, cu fonduri de la Ministerul Sănătății și cofinanțare din partea Consilului Județean Constanța.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea,  a anunțat că va aloca fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală în luna iulie 2018. 

Echipamentele au fost achiziționate în luna decembrie, valorează 8.512.510 lei și permit efectuarea unei game complexe de investigații endoscopice digestive (unele dintre ele nu se efectuau până acum în unitățile medicale din Dobrogea).

A fost modernizat centrul dedicat pacienţilor cu boli inflamatorii intestinale cronice.

La eveniment, este prezentă şi Cristina Mihaela Schipor director al DSP Constanţa.


UPDATE:  "La ultima conferință de presă am spus că anul acesta este anul investițiilor. Spuneam că această aparatură era necesară. Locuitorii din Constanța nu vor mai fi obligați să mearga la cabinete medicale private sau la București. Beneficiem de cea mai performantă aparatură din țară", a spus Horia Țuțuianu.

El a spus ca investițiile în sistemul sanitar vor continua.

Țuțuianu l-a rugat pe Cătălin Grasa să grăbeasca inaugurarea Casei Soarelui, când va fi prezenta si Sorina Pintea.

"Sanatatea este prioritatea mandatului meu", a spus Horia Țuțuianu.

 "Vreau să mulțumesc doamnei ministru Sorina Pintea pentru că a spus că va da bani și a dat bani. La limită am făcut întreg procesul de achiziții. Îi mulțumesc domnului dr. Eugen Dumitru și a celor care s-au implicat direct", a spus Cătălin Grasa.

"Nu puteam să nu onorez având în vedere că doamna ministru a dat curs solicitării noastre, a spitalului si Consiliului Județean. Pentru prima oară simt o colaborare cu Consiliul Județean. A spus prezent tot timpul și drumurile le-a deschis. Este foarte important să găsești deschidere unității sanitare. Vorbim pentru bani. Avem bunăvoința minusterului. Sunt bani alocați. Pe plan local ne pare rau datorita procedurii achizitilor. Este doar un proiect. Mai sunt si altele. Speram sa le finalizam. Si spitalul regionale este cap de lista. Eu am față de spitalul județean o datorie căci aici m-am format. Nu pot fi decât bucuroasă ca se face ceva bun", a declarat Cristina Schipor, în calitate de reprezentant al Ministerului Sănătății.

Prof. dr. Eugen Dumitru a spus că față de acum câțiva ani când erau doar 4 tuburi de endoscopie, cum sunt 18 tuburi noi. Acum toate analizele sunt high definition. Ecoendoscopia este un hibrid între ecografie și endoscopie pentru a vizualiza mai bine în sistemul digestiv și nu numai.

Cristina Schipor a spus ca va discuta cu Țuțuianu să se facă ceva la fostul Spital CFR de pe strada Vifor Haiducul. Sunt necesare investiții pe partea de sănătate și chiar ridicarea mai multor unități spitalicești în județ. "Trebuie făcut ceva. La început o expertiza. Trebuie să se construiasca ceva", a spus șefa DSP.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii