Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braşov Primarul Decebal Făgădău a semnat actul constitutiv și statutul Asociaţiei „Axa de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa” (galerie foto)

ro

26 Sep, 2018 17:25 1366 Marime text
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat, astăzi, la Brașov, actul constitutiv și statutul Asociaţiei „Axa de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa”, împreună cu primarul general al municipiului București, Gabriela Firea și cu primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.

„Axa de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa” are ca scop dezvoltarea durabilă a unităților administrativ-teritoriale care alcătuiesc asociația și a întregii zone limitrofe acestora, prin realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional și prin furnizarea în comun a unor servicii publice.    


Asociația urmărește și creșterea capacității de asigurare a unui randament ridicat al investițiilor în aceste zone, precum și de a stabili o ierarhie a proiectelor de infrastructură de interconectare regională.                              

Înființarea Asociației este rezultatul raportului Băncii Mondiale – Orașe competitive - și este o structură instituțională menită să asigure implementarea Strategiei de Dezvoltare Teritorială a României.

Memorandumul privind înființarea Asociației a fost semnat la București, pe 7 iunie, de către cei trei primari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii