Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconieri, capturaţi în Delta Dunării

ro

20 Sep, 2012 16:01 1284 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în urma cărora au identificat patru cetăţeni români care pescuiau fără a avea documente legale pentru a desfăşura o asemenea activitate în Delta Dunării, respectiv care sustrăseseră 30 de kilograme de peşte dintr-o amenajare pisciciolă.

Miercuri, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Pardina au efectuat o acţiune specifică pe canalul Sireasa din judeţul Tulcea, reuşind să-i identifice pe E.M. (35 ani) şi T.V.S. (23 ani), care pescuiau cu o setcă din fibră textilă în lungime de aproximativ 20 de metri.

Cele două persoane domiciliate în localitatea Pătlăgeanca din judeţul Tulcea nu au putut prezenta documente legale de utilizare a unei astfel de unelte de pescuit pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Joi, în jurul orei 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au identificat pe raza localităţii Iazurile doi cetăţeni care aveau asupra lor o plasă tip setcă în lungime de 50 de metri şi cantitatea de 30 kilograme peşte din specia crap.

Cele două persoane, S.F. (25 ani) şi G.V. (18 ani), domiciliate în localitatea Baia au recunoscut faptul că au sustras cantitatea de peşte dintr-o amenajare piscicolă.

Plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantiatea de peşte, evaluată la 372 lei, a fost predată societăţii prejudiciate.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de utilizare a plaselor de pescuit tip setcă fără a poseda documente legale, respectiv furt piscicol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii