Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Bolnavul închipuit” şi “Mowgli” , în weekend pentru contănţeni

ro

24 Mar, 2011 21:46 1339 Marime text

Sâmbătă, 26 martie, de la ora 19:00, Teatrul de Stat Constanţa prezintă piesa "Bolnavul închipuit", o interpretare după grandiosul Moliere, în regia lui Cristian Gheorghe.

"Le Malade imaginaire în traducere Bolnavul închipuit, faimoasa comedie-balet - ultima creaţie a lui Moliere, se află la limita dintre comic şi tragic. Nota de final este dată de dispariţia autorului, care a murit la a patra reprezentaţie a ei. Bolnav, el s-a apărat prin ras de propriile slăbiciuni fizice dar şi de teama de moarte.

Solicitat în mod frecvent la curte, dar împins şi de plăcerea sa de a crea spectacole pline de fast, pe gustul regelui, Moliere realiza şi juca roluri de prim rang în propriile comedii-balet cu o vădită plăcere. "Bolnavul închipuit" este un tip ilustrativ de operă de acest gen, jucată în plin carnaval (10 februarie 1673) pe scena de la Palais Royal. Prologul însoţit de cuvenita reverenţă faţă de rege, scenele alegorice, versurile de tip pastoral, cântecele, totul arată că autorul a conceput un spectacol de mare amuzament. "

Tot sâmbătă, de la ora 19:00, la Teatrul Oleg Danovski se joacă spectacolul "Mowgli" de Elisabeth Pândichi-Lux. Va fi un spectacol de balet cu foarte multe acrobaţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii