Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biserica Apostolică Armeană prăznuieşte Bunavestirea pe 7 aprilie

ro

05 Apr, 2019 19:21 1206 Marime text
În fiecare an, pe 7 aprilie, Biserica Apostolică Armeană prăznuieşte  BUNAVESTIREA,  în armeană  AVETUM, însemnând veste bună,  acea veste bună pe care arhanghelul  Gavriil i-a dat  sfintei Fecioare Maria, că-L va naşte pe Mesia: ,,Nu-ţi fie frică, Maria! Ai primit un Dar divin. Iată că vei naşte un Fiu, pe care Îl vei numi  Iisus’’ (Luca 1. 30-32). Arhanghelul continuă, spunând: ,,Duhul Sfânt te va vizita, iar Cel Ce se va naşte din tine, va fi numit Fiul Domnului’’ (Luca 1. 35-36). Auzind toate acestea, Maria nu se împotriveşte, ci cu smerenie spune: ,,Eu rămân sluga Domnului, fie ca conform vorbelor  tale să se întâmple mie’’ (Luca 1. 38).

Potrivit Biroului de presă al Eparhiei Armene din România, această veste sfânta Fecioară a primit, când avea 14 ani. Maria a fost  dăruită de către părinţi Domnului, pentru a trăi în sfinţenie în casa Domnului, în templul din Ierusalim. Când a înplinit 14 ani, preoţii au dato unui um pe nume Iosif, pentru căsătorie, cu care a plecat sfânta Fecioară în oraşul Nazaret din Galileea. Iosif şi Maria erau logodiţi, dar nu căsătoriţi.

"Sfânta Maria în Biserica Armeană, dar şi în percepţia a omului armean trăieşte ca o imagine desăvârşită de femeie şi mamă, mamă, care este menirea supremă a femeii în viaţa aceasta. Deoarece, prin bunavestire s-a cinstit nunumai Maria, devenind vrednică de  cinstea unică de a se numi mamă, ci a s-a cinstit şi maternitatea în general. Maternitatea  a fost onorată şi s-a ridicat la o şi mai înaltă treaptă. Ideea de maternitate este o Taină grandioasă, şi pentru noi cele mai dragi şi cele mai scumpe valori sunt legate de acest nume: biserica mama, patria mama, limba maternă, etc. Mamă înseamnă iubire, devotament, răbdare, bunătate, sacrificiu. 

Biserica Armeană din timpuri vechi a prăznuit această sărbătoare. În ultimii ani din ordinul dat de S.S. Catolicosul Tuturor Armenilor, Karekin al II-lea, ziua de 7 aprilie a fost proclamată ca zi de binecuvântare a maternităţii. Această sărbătoare este statornică.

Fie ca imaginea Sf. Marii să fie mereu exemplu pentru toate mamele, şi blogoslovenia Sfintei Fecioare să fie mereu prezentă în toate familiile- a mai transmis  Biroul de presă al Eparhiei Armene din România.

Sursa foto: Eparhia Armeană din România
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii