Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbat dat dispărut, căutat de scafandri în lacul de acumulare Beliş-Fântânele. Surse judiciare spun că ar fi şeful APIA Cluj, Adrian Zaharia

ro

22 Jul, 2018 10:58 2923 Marime text
Echipaje de scafandri caută de sâmbătă seara pe lacul de acumulare Beliş-Fântânele un bărbat dat dispărut, despre care surse judiciare spun că ar fi şeful APIA Cluj, Adrian Zaharia.

Potrivit reprezentaţilor ISU Cluj, un apel a fost primit sâmbătă seara în jurul orei 22.00 la numărul unic de urgenţă 112, care anunţa că o barcă se învârte în cerc pe lacul de acumulare Beliş-Fântânele, în apropierea barajului.

Căutările au fost efectuate în noaptea de sâmbătă spre duminică şi au fost reluate de dimineaţă împreună cu o echipă de scafandri de la ISU Arad. O echipă a Salvamont-Salvaspeo a sosit pentru a sprijini căutările la care se adaugă şi echipaje ale ISU Cluj.
 
"De asemenea, sunt două bărci din cadrul ISU Cluj care sprijină căutările, din care una este dotată cu sonar, se cartografiază fundul lacului, în zona în care ar fi fost posibil să fi căzut, nu se ştie cu exactitate zona, a fost un apel în care s-a anunţat iniţial că se vede o barcă care se învârte în cerc pe lacul Beliş", a declarat duminică Andrei Biriş de la ISU Cluj.

Acesta a explicat că acţiunea de cartografiere a zonei este necesară deoarece, dacă sunt adâncimi de peste 40 de metri este nevoie de intervenţia unui echipaj de scafandri specializaţi şi autorizaţi, cu aparatură specială. "Acolo unde adâncimile sunt sub 40 de metri continuă căutările, dar este necesar să se cunoască care sunt specificaţiile zonei în care se fac căutări", a spus Biriş. 

Potrivit unor surse judiciare dispărut ar fi directorul APIA Cluj, Adrian Zaharia. Acesta deţine, potrivit colegilor săi, o cabană în zona lacului Beliş-Fântânele.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii