Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:54 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Bani pentru şefi din CJC” Afaceristul bucureştean Mija - 2,6 ani de închisoare,Realini Lupşa, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, - 2 ani. Deputatul Vasilescu a fost achitat

ro

02 Jul, 2013 12:44 1522 Marime text
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României s-au pronunţat în dosarul cunoscut generic „Bani pentru şefi din CJC”.

Curtea Supremă de Justiţie a decis ca Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti) să primească 2,6 ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Realini Lupşa (cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor) a fost osândit la doi ani de închisoare. Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al Casei Româno - Chineze, deputat USL (Colegiul 2 Craiova), a fost achitat.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au reţinut că, în cursul lunii noiembrie 2011, „inculpaţii Mija Eugeniu, Lupşa Realini şi Vasilescu Nicolae au pretins de la reprezentantul legal al unor societăţi comerciale (denunţător) suma de 2.000.000 RON, reprezentând 40% din valoarea totală a unor lucrări de construcţii efectuate în anii 2008 şi 2009 de firmele denunţătorului în beneficiul a cinci primării din judeţul Constanţa”. Banii ar fi fost pretinşi pentru ca inculpaţii să intervină pe lângă persoane cu funcţii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi pe care să le determine să dispună achitarea către firmele denunţătorului a datoriei primăriilor respective, în sumă totală de 5.000.000 de lei, după cum susţin şi anchetatorii. În acest dosar, denunţătorul este, potrivit unor surse, Radu Birea, de 36 de ani, din Drăgăneşti - Olt, fiul bulibaşei din Drăgăneşti, presupus văr al lui Sandu Anghel, cunoscut ca şi Bercea Mondial. De altfel, Birea a fost judecat şi condamnat, tot la Constanţa, într-o altă cauză penală. După cum arătam şi mai sus, dosarul „Bani pentru şefi din CJC” a fost trimis, iniţial, la Tribunalul Constanţa, cauza primind numărul unic 3092/118/2012. În şedinţa din 24 ianuarie, Tribunalul Constanţa a respins cererile formulate de procurorii DNA Constanţa de disjungere a cauzei privind judecata infracţiunilor reţinute în sarcina lui Nicolae Vasilescu şi a lui Realini Lupşa. În cadrul aceleiaşi şedinţe, magistraţii şi-au declinat competenţa de judecată a cauzei privindu-i pe inculpaţii Eugeniu Mija, Realini Lupşa şi Nicolae Vasilescu, în dosarul penal nr. 3092/118/2012 al Tribunalului Constanţa, în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii