Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:34 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 6. În dosarul legat de subfinanţarea CMZ Constanţa Nicuşor Constantinescu vrea să plătească prejudiciul! Procurorii cer să fie condamnat cu executare (documente+video)

ro

30 Sep, 2015 11:13 1702 Marime text
Astăzi, la Tribunalul Constanţa va avea loc un nou termen în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, este acuzat că ar fi subfinanţat Centrul Militar Zonal Constanţa (CMZ).

Şedinţa de judecată este condusă de Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa.

UPDATE 6, ora 13.30

Şedinţa de judecată s-a terminat. În ultimul cuvânt, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a spus că este nevinovat şi că în dosar nu s-a făcut o cercetare corectă. Mai mult, el a arătat că nu a făcut în viaţa lui vreo faptă penală şi că în acest dosar este tras la răspundere numai el: „Unde sunt ceilalţi consilieri care au votat hotărârea privind CMZ?”. Constantinescu i-a spus judecătoarei că speră să ia o hotărâre înţeleaptă. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 14 octombrie. 

UPDATE 5, ora 13.02
 
Avocaţii şefului CJC au cerut achitarea lui Nicuşor Daniel Constantinescu.

UPDATE 4, ora 12.02

Marius Mocanu, avocatul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, a spus că plata presupusului prejudiciu nu înseamnă asumarea responsabilităţii în ceea ce priveşte faptele imputate de DNA. De asemenea, a declarat că şeful CJC ar putea fi sancţionat doar administrativ.

UPDATE 3, ora 11.50
 
Oficialii CMZ au spus că trebuie să verifice dacă banii sunt la dispoziţia CMZ şi dacă centrul a dat un acord pentru această sumă.

UPDATE 2, ora 11.44
 
Prejudiciul adus este de aproape 70.000 de lei.
 
De asemenea, Nadia Zlate, procuror DNA, a cerut ca Nicuşor Daniel Constantinescu să fie condamnat cu executare, având în vedere gravitatea faptelor. Scopul pedepsei poate fi atins doar prin executarea în detenţie, potrivit procurorului DNA. 

UPDATE 1, ora 11.18
 
Nicuşor Daniel Constantinescu vrea să plătească prejudiciul în dosarul CMZ. În acest context, a făcut o cerere la CMZ să-i dea un număr de cont unde să vireze banii. Deoarece nu a primit niciun răspuns, a depus banii într-un cont special. 

Aici puteţi citi rechizitoriul privind dosarul CMZ  RECHIZITORIU
TRIMITERE ÎN JUDECATĂ NICUŞOR DANIEL CONSTANTINESCU (ABUZ ÎN SERVICIU) - DNA CONSTANTA 


Comunicatul DNA privind trimiterea în judecată a lui Nicuşor Daniel Constantinescu poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.

Ti-a placut articolul?

Comentarii