Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:27 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul fraţilor cu handicap grav cărora le-a fost sistată indemnizația de handicap

ro

22 Mar, 2018 12:20 492 Marime text
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui jurnalist infirm, care își ajută fratele bolnav, ambii persoane cu handicap grav, cărora le-a fost sistată indemnizația de handicap, rămânând fără venituri. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 50 din Constituția României privind protecția persoanelor cu handicap.
 
Cei doi frați, persoane cu handicap, locuiesc de câteva luni într-o cameră de hotel din Pitești plătită din mila unor oameni. Ultimul domiciliu a fost în București, însă Direcția de asistență socială a primăriei sectorului 6 a refuzat să le acorde indemnizația de handicap, cu motivarea că certificatul de încadrare în grad de handicap grav nu mai este valabil, deși certificatul este nerevizuibil, întrucât încadrarea în gradul grav de handicap este permanentă.

Cei doi au părăsit domiciliul din București din cauza lipsei mijloacelor de întreținere, stabilindu-se în municipiul Pitești, fără schimbarea domiciliului și fără posibilitatea de a fi primiți în spațiu în vederea stabilirii domiciliului în Pitești în actul de identitate, pentru a putea beneficia de drepturile ce decurg din Legea nr. 448/2006.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii