Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:48 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocat acuzat că și-ar fi traficat influența pentru 1.000 de euro

ro

06 Jul, 2016 09:56 685 Marime text
Avocat pus sub control judiciar, după ce procurorii anticorupție l-au acuzat de trafic de influență.

Iată poziția oficială a DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 05.07.2016, a inculpatului 

    PREDONU ION, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
      
    În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

    La data de 01 iulie 2016, inculpatul Predonu Ion, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bucureşti, a pretins de la două persoane (denunțători în cauză) suma de 1.000 euro, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra administratorului şi preşedintelui unei asociaţii de proprietari.
    În schimbul banilor respectivi, inculpatul a promis că îi va determina pe aceştia să elibereze o adeverinţă care să ateste împrejurarea că unul dintre denunţători nu înregistrează debite către asociaţia respectivă de proprietari.
    Acțiunile de pretindere au fost reluate de inculpatul  Predonu Ion la data de 05 iulie 2016, când  a primit  de la unul dintre denunțători suma de 1.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

    Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Predonu Ion trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

      Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

    Inculpatului Predonu Ion i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

       Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, au precizat reprezentanții DNA.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii