Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:02 06 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autostrada Soarelui va intra în reparații. Ce sector va fi modernizat și când vor începe lucrările

ro

28 Feb, 2019 15:31 1520 Marime text
Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a declarat, joi, că lucrările de modernizare pe Autostrada Soarelui, între Bucureşti şi Fundulea, vor avea loc astfel încât să nu fie afectat traficul spre litoral, conform Agerpres.ro

"Pe A2, este o licitaţie în evaluare. Deja, s-a trecut la analiza ofertelor financiare. Este vorba de primul tronson Bucureşti-Fundulea, aproximativ 30 de kilometri. Sperăm ca până la sfârşitul lunii martie să avem câştigătorii, însă vom ţine cont de sezonul turistic şi, în funcţie de înţelegere cu patronatele din turism, vom avea grijă să nu deranjăm traficul spre litoral şi vom derula programul de lucrări în funcţie de deschiderea sezonului estival", a explicat Narcis Neaga.


Directorul general al CNAIR a adăugat că va conta şi dacă vor fi sau nu contestaţii. "Noi estimăm, undeva, în martie să finalizăm. Ce se va întâmpla după aceea vom vedea. Dacă vor fi contestaţii, nu ştim. Chiar este un fenomen care nu este sub controlul nostru", a conchis Neaga.

În noiembrie, CNAIR a scos la licitaţie lucrările de întreţinere a părţii carosabile pe A2, Bucureşti - Fundulea, valoarea totală estimată a contractului fiind de circa 131,1 milioane de lei, fără TVA.

Lucrările propuse a se realiza în cadrul acestui contract sunt frezarea dalei de beton de ciment existentă pe o grosime de 8 centimetri, refacerea rosturilor transversale şi longitudinale, colmarea fisurilor şi crăpăturilor, refacerea dalelor de beton, realizarea covorului asfaltic şi a marcajelor rutiere (longitudinal, transversal şi diverse).

Perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni (se va lucra două sezoane pe an, primăvara şi toamna), iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 36 luni, potrivit CNAIR.

Data limită de depunere a ofertelor sau a cererilor de participare a fost 13 decembrie 2018.

AGERPRES

Ti-a placut articolul?

Comentarii