Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au ucis un arbitru şi au fost suspendaţi pe viaţă de Federaţia Olandeză de Fotbal

ro

26 Oct, 2015 21:48 1314 Marime text
În decembrie 2012, după fluierul final al unui meci disputat pe terenul echipei SC Buitenboys B3 din Almere unul dintre arbitrii asistenţi, Richard Nieuwenhuizen, a fost bătut de jucători ai formaţiei oaspete, Nieuw Sloten B1 (Amsterdam). Mai mulţi adolescenţi l-au lovit pe arbitru în special în figură, atunci când bărbatul era căzut la pământ. La câteva ore după ce a fost bătut, arbitrul s-a simţit rău şi a fost dus la spital, unde a decedat a doua zi.
 
A urmat un proces, în urma căruia șase adolescenţi şi un adult au fost condamnaţi la închisoare între un an şi şase ani, pentru că l-au bătut până l-au omorât pe arbitrul asistent la acel meci de fotbal de amatori din Olanda. Ei au fost condamnaţi pentru crimă, dar instanţa a ţinut cont de faptul că "niciunul dintre cei şapte inculpaţi nu a avut intenţia de a-l ucide pe arbitru", după cum a spus judecătoarea Anja van Holten la citirea sentinţei.
 
Ei bine, patru tineri fotbalişti olandezi, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, au fost suspendaţi pe viaţă de Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB) după ce uciderea arbitrului amator în 2012, a anunţat, astăzi, L'Equipe. "Patru dintre cele cinci persoane implicate în decesul arbitrului Richard Nieuwenhuizen nu vor mai putea fi membri ai KNVB. Cea de-a cincea persoană a primit o suspendare de cinci ani, deoarece şi-a recunoscut vina şi a arătat remuşcări", se arată în comunicatul Federaţiei Olandeze de Fotbal.
 
În Olanda, arbitrii meciurilor de fotbal amator sunt în general desemnaţi de echipa gazdă şi nu de puţine ori părinţii arbitrează meciurile copiilor lor. Fiul lui Nieuwenhuizen a jucat pentru SC Buitenboys şi a văzut cum a fost bătut tatăl său, conform presei olandeze. Jurnalele mai notează că sora portarului echipei CS Buitenboys a făcut fotografii în momentul agresiunii.


sursa foto: emaramures.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii