Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început probele eliminatorii la admiterea în Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București. Mii de candidați înscriși

ro

04 Aug, 2018 11:24 2297 Marime text
Au început probele eliminatorii la concursul de admitere în Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, informează MAI. 
  
În acest an, s-au înscris peste 3.200 de candidați, băieți și fete, pentru cele  630 de locuri scoase la concurs, la specializările Poliție, Poliție de Frontieră, Jandarmerie și Pompieri.
 
Astăzi, 4 august a.c., a început proba eliminatorie, și anume evaluarea performanței fizice, care constă în parcurgerea unui traseu  practic – aplicativ. Primele testate la probele sportive sunt fetele, anul acesta ele reprezentând peste 40% din totalul candidaților înscriși.
 
Prin introducerea traseului aplicativ la Academia de Poliție „A.I. Cuza”, se verifică viteza, forța, echilibrul și rezistența candidaților, aceștia trebuind să parcurgă 11 elemente de dificultate într-un timp de maxim 2 minute și 25 de secunde, pentru a fi declarați admiși.
 
Perioada stabilită pentru desfășurarea acestei etape a concursului de admitere este 4 – 13 august.
 
Candidații rămași în concurs vor susține proba de verificare a cunoştinţelor, stabilită în conformitate cu Regulamentul de admitere, începând cu 16 august. 
 
Aceasta constă într-un test grilă la istorie, limba română și o limbă străină pentru specializările Poliție, Poliție de Frontieră, Jandarmerie și Drept, iar pentru admiterea la Facultatea de Pompieri, un test grilă la matematică şi fizică.
 
În total, în acest an, au fost scoase la concurs 855 de locuri, inclusiv pentru forma de învățământ la distanță – specializarea Drept și Arhivistică, unde nu se susțin probe sportive.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/Academia de Poliție
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii