Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apelul disperat al bolnavilor de lepră de la Tichilești, județul Tulcea

ro

28 Sep, 2018 11:27 2283 Marime text
O angajată a singurului spital din România care îngrijește bolnavi de lepră a lansat pe Facebook un apel prin care solicită ajutorul producătorilor de fructe și legume din Tulcea, Constanța, Galați și Brăila. 

Aceasta susține că banii alocați de stat pentru fiecare bolnav sunt insuficienți. 

”Vă scriu în speranța că sunt gospodari care pot și își doresc să facă un bine. Aș vrea să îi rog să doneze, sau să dăruiască, sau să facă pomană cu câteva legume care le prisosesc. Eu lucrez la singurul spital din România care îngrijește bolnavi de lepră - Spitalul Tichilești (Isaccea, județul Tulcea).
 
În prezent mai avem 10 pacienți internați. Problema e că statul alocă doar 11 lei/zi/om pentru hrană. Suma este foarte mică pentru a putea asigura trei mese pe zi, și prețurile la alimente sunt așa cum știm cu toții. Dacă e cineva dispus să doneze, să știți că nu avem nevoie de cantități mari, ci doar cât să punem pentru iarnă niște castraveți la murați, un bidon de varză, câteva (20-30) de borcane de compoturi și gem. Orice e bine-venit. Totul pentru 10 persoane. Putem veni noi (angajații) să culegem, oriunde în Tulcea, Constanța, Brăila, Galați. Sau, dacă doriți să ne vizitați, să ne cunoașteți, vă așteptăm cu drag. Vă mulțumesc anticipat! Dumnezeu să vă dea spor și roade bogate!” - este mesajul transmis pe Facebook de Cristina Anca Lazarim. 

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii