Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:27 20 09 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi de 90.000 de lei date de inspectorii sanitar-veterinari la Constanţa

ro

14 May, 2018 13:12 881 Marime text
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 07.05.2018 – 11.05.2018, s-au materializat prin verificări la 135  de obiective:
3 unități de tăiere, 2 unități procesare carne, 3 unități carne preparată, 2 unități procesare lapte, 1 punct de debarcare pește, 3 unități produse proaspete din pescuit, 1 târg expozițional, 1 centru ambalare ouă, 3 măcelării, 6 carmangerii,  14 depozite alimentare, 2 restaurante, 1 pizzerie, 1 unitate catering, 1 unitate tip bufet, 22 de super/hipermarket-uri, 11 magazine alimentare, 17 laboratoare cofetărie/patiserie, 1 unitate de fabricare pâine și specialități de panificație, 6 unități de comercializare produse congelate, 4 unități de reambalare, 4 depozite de semințe consum, 1 unitate fabricare apă de masă, 1 unitate fabricare produse conservate de patiserie, 2 unități de ambalare, 1 unitate de fabricare produse zaharoase, 1 unitate prelucrare și conservare cartofi, 3 circumscripții sanitare veterinare de asistență, 7 exploatații profesionale, 2 farmacii veterinare, 1 unitate DDD, 3 mijloace de transport animale vii, 2 adăposturi de câini fără stăpân, 2 puncte de însămânțare artificială.
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4331de kg, lapte şi produse lactate – 914 de kg,  peşte şi produse din peşte – 878 de kg, ouă – 337 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 86.840 de lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii