Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:26 20 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi colosale aplicate de Poliţia Locală Constanţa, pentru diverse infracţiuni

ro

31 Aug, 2018 11:27 917 Marime text

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locala Constanța au acționat joi, 30 august 2018, în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța.

În urma verificărilor efectuate în teren de către oamenii legii au fost aplicate 185 amenzi contravenționale în valoare totală de 84.275 lei.

Redăm cu titlu de exemplu faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege,  pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă și care sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos, astfel:

•    Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 17 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială prin deranjarea vecinilor limitrofi, etc.
•    OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 55 abateri contravenționale  pentru încălcarea Codului Rutier prin efectuarea unor opriri /staționări efectuate în zone în care acestea nu sunt premise.
Faptele au fost  depistațe ca urmarea a patrulării polițiștiilor locali pe străzile și bulevardele din municipiu, iar conducătorii auto sancționati contravențional ar trebui să țină cont de pericolul la care îi expun pe ceilalti participanți la trafic.
•    H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 71 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta, ocuparea domeniului public prin poziționarea unor ambalaje în scopul “rezervării” unui loc de parcare în zonele adiacente caselor din cartierele constanțene Faleză Nord, Stadion, Coiciu, Griviței, Chiliei, etc.
•    Legea nr.12 / 1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite:  au fost încheiate  31 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit.
De asemenea, politiștii locali au dispus 9 măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate fără autorizație  sau acte de proveniență.

Tot, în data de 30.08.2018, au fost constatate două infracțiuni de exploatare a cerșetoriei, conform art.214 din C.Pen.
Intrucât faptele întruneau elementele constitutive ale unei infracțiuni în ambele cazuri s -au întocmit actele  premergătoare predării secției de poliție competente material și teritorial.

"Activitățile de verificare și control se vor derula în mod sistematic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în competența a directă a instituției Direcției Generale Poliția Locală Constanța", au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii