Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:56 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada SUA sărbătoreşte 75 de ani de existenţă a „Programului pentru vizitatori internaţionali”

ro

30 Sep, 2015 10:44 463 Marime text
Ambasada SUA sărbătoreşte 75 de ani de existenţă a „Programului pentru vizitatori internaţionali”, o iniţiativă a Guvernului SUA care promovează cunoaşterea reciprocă prin comunicare la nivel personal şi profesional.
 
Acesta este cel mai important program de schimburi profesionale al Departamentului de Stat şi a fost înfiinţat în 1940, când Nelson Rockefeller a lansat un proiect de „schimb de persoane” cu America Latină. „Primul român care a ajuns în SUA prin programul destinat vizitatorilor internaţionali apare menţionat în arhive în 1960. De atunci, cei peste 1.500 de români membri ai comunităţii de vizitatori internaţionali sunt profesionişti respectaţi din toate domeniile, inclusiv pedagogi, jurnalişti, specialişti în drept, artişti, lideri de ONG-uri şi activişti locali, membri ai clerului şi alte persoane importante ale vieţii publice româneşti”, potrivit unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
Participanţii, actuali sau viitori lideri în domeniile lor de interes şi de activitate, se întâlnesc cu omologi americani şi străini, schimbă impresii, discută soluţii la probleme actuale şi îşi creează cunoştinţe pe termen lung.
 
„Interacţiunea cu foştii participanţi la programe sponsorizate de Guvernul SUA este o prioritate a Departamentului de Stat şi a Ambasadei SUA la Bucureşti. În august 2013, s-a înfiinţat Romanian U.S. Alumni Association, cu statut de persoană juridică. Toţi bursierii şi absolvenţii de programe sponsorizate de Guvernul SUA (Fulbright, Humphrey, International Visitor Leadership şi Benjamin Franklin) pot deveni membri ai Asociaţiei. Printre membrii se numără români din toate regiunile ţării, care au participat la programe sponsorizate de Guvernul SUA între 1960 şi 2015”, potrivit sursei citate.  

Sursa foto: Facebook.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii