Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Expoziție fotografică itinerantă „Noi, Poporul/We the People”, în Piața Ovidiu. Este celebrată aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre SUA și România

ro

07 Jul, 2023 15:02 1260 Marime text
Foto: facebook/Ambasada SUAAmbasada SUA, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe al României – Unitatea Arhive Diplomatice, cu Agenția Națională de Presă Agerpres și în colaborare cu Universitatea din Craiova,organizează la Constanța evenimentul de deschidere a expoziției fotografice itinerante „Noi, Poporul/We the People”, care celebrează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii și România.

Evenimentul de lansare va include vizionarea expoziției în Piața Ovidiu, urmată de deschiderea oficială care va avea loc în Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța, începând cu ora 18:00. Consilierul pentru Presă și Cultură al Ambasadei SUA, Peter Brown, va introduce vorbitorii, după cum urmează: Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec; Ministrul Culturii, Raluca Turcan; Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac; Directorul Direcției de Diplomație Culturală, Educație și Știință în Ministerul Afacerilor Externe, Andrei Luca; Directorul General Agerpres, Claudia Nicolae.

„Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic” este un eseu fotografic, tematic, care explorează relațiile diplomatice, de securitate, economice, culturale dintre poporul român și cel american. Această colecție de interacțiuni între cele două națiuni ilustrează faptul că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite și România este accesibil tuturor. Este o expoziție care surprinde pe larg interacțiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul Parteneriatului Strategic în anul 1997. Cele 150 de fotografii cuprinse în această expoziție creează un cadru personal pentru Parteneriatul Strategic, din trecut și din prezent, și oferă posibilitatea de a experimenta prietenia și colaborarea între cele două popoare, într-un nou mod“ - potrivit US Embassy.


Expoziția se axează pe tema „Noi, Poporul”/ “We the People” care este faimosul preambul al Constituției Statelor Unite și întruchiparea legăturilor umane care formează punți de înțelegere și cooperare între popoare. Diplomația și prietenia bilaterală de succes se bazează pe aceste legături și pe valorile comune pe care le înglobează. Cunoscutul jurnalist, corespondent și ulterior diplomat american Edward R. Murrow spunea, despre rolul esențial al legăturilor dintre oameni: „Elementul cu adevărat esențial în schimburile internaționale îl reprezintă această ultimă distanță de un metru, rămasă între interlocutori, care poate fi depășită prin contact personal, atunci când o persoană îi vorbește celeilalte”.

Agenția Națională de Presă Agerpres a contribuit cu un număr de 20 de fotografii din fluxul de fotografie și din Arhiva Fotografică Agerpres. De asemenea, Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a contribuit cu un număr de 13 fotografii.

Expoziția fotografică a călătorit în mai multe orașe, pe parcursul unui an, după cum urmează:
  • Craiova – 17 august 2022 – 19 septembrie 2022
  • Timișoara – 27 septembrie 2022 – 24 octombrie 2022
  • București – 26 octombrie 2022 – 30 noiembrie 2022
  • Sibiu – 8 decembrie 2022 – 10 ianuarie 2023
  • Iași – 24 aprilie 2023 – 22 mai 2023
  • Cluj-Napoca – 23 mai 2023 – 20 iunie 2023
  • Constanța – 12 iulie 2023 – 25 iulie 2023
Citește și: 

Program ambițios de evenimente lansat de Ambasada României la Washington în 2023 pentru promovarea parteneriatului cu Statele Unite
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii