Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Aici se lucrează într-un mod neobișnuit pentru România” Localnicii din Saraiu au pasarelă pietonală peste pârâul Topolog

ro

22 Dec, 2013 14:43 2481 Marime text
Comunitatea din Saraiu a încheiat anul cu un eveniment important. Sâmbătă alături de autorități, de localnici și de cler, a fost inaugurată pasarela pietonală construită peste pârâul Topolog, un proiect mult așteptat de cetățeni, care nu vor mai fi nevoiți să parcurgă doi kilometri de drum pentru a putea trece dincolo de pârâu.

„Vă mulțumesc pentru că astăzi (n.r. ieri) suntem ca întotdeauna alături, pentru că numai împreună putem realiza obiectivele pe care ni le-am propus. Pe această cale permiteți-mi să-i mulțumesc în numele tuturor Înalt Preasfinției Sale, Teodosie, domnului prefect (n.r. Eugen Bola), reprezentantului Guvernului în teritoriu, colegilor mei și tuturor invitaților”, a declarat șefa autorității locale, Dorinela Irimia, la momentul evenimentului, eveniment ce a marcat la Saraiu și startul sărbătorilor de iarnă. De altfel, primii care au traversat pasarela, vopsită în roșu, în ton cu sărbătorile, au fost ÎPS Teodosie și soborul de preoți, care au sfințit noua construcție, oficialii prezenți la inaugurare și, nu în ultimul rând, Moș Crăciun cu alaiul său.

„Doamna primar ne copleșește cu surprizele, pentru că într-adevăr aici se lucrează într-un mod neobișnuit pentru România, se lucrează într-un mod atât de plăcut pentru că nu s-ar face atâtea lucruri dacă nu ar exista grijă față de oameni, dragoste față de oameni și credință în Dumnezeu”, a spus Înalt Prea Sfinția Sa, Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, după tăierea panglicii inaugurale. Comunitatea din Saraiu și-a arătat prețuirea față de Înalt Prea Sfinția Sa, Teodosie, oferindu-i în dar o cârjă și un engolpion, mai precis o frumoasă icoana cu Maica Domnului.

După finalizarea momentului inaugural, Corul Armonia al Arhiepiscopiei Tomisului a susținut un scurt recital de colinde în incinta Căminului Cultural Saraiu. După programul de colinde a sosit pe scenă Moș Crăciun, darnic la fel ca întotdeauna, oferind cadouri tuturor.

Și-n acest an în localitate a fost amenajat Satul lui Moș Crăciun, fiind reprodusă cu statuete scena Nașterii Domnului, atât în parcul Primăriei, cât și în cel al Căminului Cultural. Trăsura Moșului, oamenii de zăpadă nu lipesc nici ei din Satul lui Moș Crăciun, un sat adorat atât de copii, cât și de adulți. 













Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii