Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune pentru combaterea braconajului piscicol. Peste 200 de societăți, verificate. Tone de pește au fost confiscate

ro

19 Mar, 2019 16:04 1604 Marime text
În luna februarie, polițiștii de ordine publică au efectuat, la nivel național, aproximativ 600 de verificări și controale, pe apă și pe uscat, pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării peștelui. Au fost aplicate amenzi de peste 50.000 de lei și confiscate peste 4 tone de pește.
 
Astfel, au fost verificate peste 255 de societăți comerciale, amenajări piscicole, asociații de profil, piețe și târguri, precum și 758 de mijloace de transport.
 
În această perioadă, au fost întocmite 147 de dosare penale (în conformitate cu prevederile O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura).
 
De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, majoritatea la O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, în valoare de peste 50.000 de lei.
 
În cadrul acțiunii, au fost confiscate peste 4 tone de pește, 16 kilograme de icre, 11 ambarcațiuni, 4 autovehicule și 320 de unelte de pescuit.
 
Acțiune desfășurată și la Tulcea
 
În perioada 17-18 februarie a.c., polițiști ai Serviciului de Ordine Publică din Tulcea, au organizat o acțiune pe linia prevenirii braconajului piscicol în zona limitrofă lacurilor Golovița si Ceamurlia, în cadrul căreia au depistat un bărbat, de 35 de ani, din București, care se afla la volanul unui autoturism.
 
În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit mai multe lăzi din plastic în care se afla pește proaspăt, din diferite specii.
 
De asemenea, polițiștii au constatat faptul că transportatorul nu deținea documente de proveniență pentru respectiva cantitate de pește.
 
Aproape 500 de kg. de pește proaspăt (din speciile caras, crap, somn, babușcă, șalău, batcă)au fost ridicate în vederea confiscării și predate, spre valorificare, la o societate de profil.
 
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii