Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:28 25 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune internațională pentru combaterea traficului de droguri. 625.000.000 de euro, într-un depozit din Eforie Sud

ro

31 Jul, 2016 11:47 3230 Marime text
În primele șase luni ale acestui an, Poliția Română în colaborare cu alte instituții polițienești din Europa și din SUA a început o acțiune de mare amploare pentru combaterea traficului de droguri și a criminalității. În total au fost efectuate aproape 1.000 de percheziții și confiscate aproape 3 tone de droguri și 6.000 de comprimate din 28 de culturi de droguri ilegale. Valoarea de piață a drogurilor este de peste 625.000.000 de euro.

Pentru combaterea criminalității organizate poliția a desfășurat 403 de acțiuni operative în domeniul combaterii traficului de droguri și 937 de percheziții domiciliare, în cadrul cărora au fost destructurate 41 de grupări infracționale organizate. De asemenea, în urma acestora, 459 de persoane au fost reținute, iar față de 427 dintre acestea, instanța a dispus arestarea preventivă.

Exemple:

 * Poliția Română, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, a efectuat o acțiune în cadrul căreia a depistat și ridicat aproape 2,5 tone de cocaină. În urma activităților investigative derulate, pe o perioadă de 6 luni, pentru destructurarea unei grupări internaționale de trafic de cocaină, ce acționa pe ruta Columbia - Europa de Vest, a reieșit că, pentru transportul drogurilor, membrii rețelei le-ar fi disimulat în containere transoceanice, astfel încât să se poată evita orice detecție a lor prin metodele clasice de scanare și control. Pentru extragerea drogurilor, rețeaua ar fi organizat un atelier special pentru această operațiune, unde lucrau specialiști în extragerea cocainei, coordonați de către un cetățean columbian. Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro. În urma cooperării polițienești internaționale, au fost arestați preventiv liderul grupării și alți cinci membri ai grupului infracțional, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc. La activități au participat peste 150 de polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției Operațiuni Speciale. În plan internațional, s-a beneficiat de suportul de specialitate al S.U.A. - D.E.A. și Spania - Guardia Civil. De asemenea, în plan intern, s-a colaborat cu A.N.A.F., Direcția Generală a Vămilor, Poliția de Frontieră Română, D.G.I.A. și M.A.E..     

De menţionat că această captură record de droguri a avut loc pe raza judeţul Constanţa! Cele aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină, provenită din Columbia, în valoare de 625.000.000 de euro, au fost descoperite într-un depozit aflat pe raza localităţii Eforie Sud.

Ti-a placut articolul?

Comentarii