Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accidente de muncă la Auchan. Ambele identice ca oră și împrejurare. Ce spune ITM Constanța

ro

10 Aug, 2021 02:55 3963 Marime text
 
  • Potrivit unui raport al ITM Constanța, în data de 06.08.2021, ora 06:40 la SC AUCHAN ROMANIA SA a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui angajat”.
 

Este vorba despre BGM, casier, care „în timpul deplasării, a călcat înt-o groapă din trotuar și s-a accidentat la piciorul stâng”.
 
În același raport al ITM Constanța, puțin mai jos, se arată că „în data de 06.08.2021, ora 06:40, la SC AUCHAN ROMANIA SA, a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui angajat”.
 
În acest caz este vorba despre  PGN, asistent de gestiune, care în timpul deplasării a călcat înt-o groapă din trotuar și s-a accidentat la piciorul drept”.

 
Potrivit uzanțelor în abbele situații accidentele sunt în curs de cercetare de către o comisie numită de SC AUCHAN ROMANIA SRL, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006.
 
După finalizarea cercetării dosarul de întocmit de comisia numită de catre angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanta, care va analiza dosarul, îl va aviza  sau în cazul în care se constată ca analiza nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, dupa caz.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii