Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident rutier mortal în județul Galați. Un biciclist a fost lovit de un autoturism cu remorcă. Elicopterul SMURD, chemat în ajutor

ro

01 Oct, 2018 18:02 1875 Marime text
Un bărbat din Bârlad aflat pe bicicletă a murit luni pe DE 581 după ce a fost lovit de un autoturism cu remorcă, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, Gabriela Costin citat de Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, accidentul s-a petrecut în zona localităţii Priponeşti, unde a şi intervenit un echipaj al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Galaţi.

"Era vorba despre un bărbat de 67 ani, biciclist, care a fost lovit de o maşină şi apoi strivit sub remorca acesteia. S-au început manevrele de resuscitare. A fost chemat în sprijin şi elicopterul SMURD. Şansele de supravieţuire ale victimei erau foarte mici, iar după mai multe încercări de resuscitare a fost declarat decesul bărbatului", a precizat şeful SAJ Galaţi, Mihai Polinschi.


În accident au fost răniţi şi şoferul, dar şi un pasager din autoturism.

"Un biciclist de 67 ani, care circula pe partea carosabilă pe DE 581, în comuna Priponeşti, a vrut să schimbe direcţia de mers spre stânga, nu s-a asigurat şi a fost acroşat de un autoturism cu remorcă, autoturism care circula din spate, condus de un bărbat de 30 de ani. Şoferul a pierdut controlul volanului, a lovit biciclistul, maşina a ieşit de pe partea carosabilă. Mai apoi, remorca s-a răsturnat peste biciclist. Şoferul nu avea alcoolemie. Din autoturism au fost răniţi şoferul şi un pasager. Au fost transportaţi la spital, cu răni uşoare. În cele din urmă, s-a declarat decesul biciclistului", a spus Gabriela Costin.


În cauză s-a deschis dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă. 

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii