Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:22 20 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident de muncă pe calea ferată. Un mecanic de locomotivă a fost rănit. Ce s-a întâmplat

ro

03 Feb, 2019 11:10 522 Marime text
Un accident de muncă a avut loc pe calea ferată. Mecanicul de locomotivă a fost rănit după ce gheața a căsut de pe linia de contact și a spart parbrizul locomotivei. 

Potrivit ITM, în data de 30.01.2019 ora 07:45 la SRTFC București – SELC Basarabi – Stația CF Lehliu, județul Călărași a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui angajat.

Un mecanic de locomotivă, în vârstă de 50 de ani a fost rănit în zona capului, urmare a spargerii parbrizului locomotivei din cauzagheții căzute de pe linia de contact. 

”Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către SRTFC BUCUREȘTI conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările și completările ulterioare. După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Călărași, care va analiză dosarul, îl va aviza  sau în cazul în care  se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz” - au transmis inspectorii ITM.

Accidentul de muncă vine la două zile după ce un eveniment similar a avut loc pe calea ferată. Parbrizul unei locomotive care circula pe ruta București-Constanța s-a spart, iar trenul a ajuns cu întârziere în Gara din Constanța. 

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii