Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:25 24 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

A XIV-a ediție a Concursului Național „Alege! Este dreptul tău”

ro

13 Mar, 2016 14:51 1170 Marime text
 
Ieri, la Liceul Tehnologic “V. Madgearu” Constanța, s-a derulat cea de-a XIV-a ediție a Concursului Naţional “Alege! Este dreptul tău”- etapa județeană, având ca temă “Comerţul online”.    
 
Conform regulamentului, acest concurs a fost gândit cu scopul de a forma generații de consumatori conștiente de drepturile lor legitime. În momentul în care tinerii învață despre drepturile lor în calitate de consumatori, ei vor ști să aleagă dintre produsele și serviciile de pe piață pe cele care corespund cel mai bine intereselor lor. Totodată, ei vor ști să sesizeze abuzurile operatorului economic și vor ști să ceară calitate, refuzând să cumpere produse necorespunzatoare sau neetichetate corect.
 
Etapa județeană a Concursului ,,Alege! Este dreptul tău” a fost organizată pe următoarele categorii: claselel-Vl- probă de desene; clasele Vll- Vlll- creație grafică; clasele lX – Xl- test grilă privind cunoștințele din domeniul protecției consumatorului și realizarea unui eseu.
 
Tema pentru desene a fost realizarea unui desen/creaţie grafică care să reprezinte o pagină web de comercializare a unui produs și tema pentru eseu a fost „Achizițiile online”. Pentru secțiunile de desene au fost jurizate 115 lucrări de la unități de învățământ din județul Constanța, iar pentru secțiunea IX- XI au fost calificați la faza județeană 17 elevi.
 
La etapa națională a concursului vor participa desenele și creațiile grafice clasate pe locul I și elevii de liceu clasați pe locurile I și ll la etapa județeană. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii