Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost inaugurat Laboratorul Institutului Național de Cercetare pentru Sport cu sprijinul TIKA. Cine a participat de la Constanţa

ro

04 Nov, 2015 04:35 2229 Marime text
Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA) a lansat recent primul său proiect din București, prin inaugurarea noului laborator al Institutului Național de Cercetare pentru Sport, acesta fiind renovat și dotat cu aparatură nouă.

La eveniment au participat ambasadorul Republicii Turcia, Osman Koray Ertaş, directorul TIKA pentru Balcani şi Europa de Est, Mahmut Cevik, deputatul Varol Amet din partea UDTTMR, muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, ministrul Tineretului şi Sportului Gabriela Szabo.
Proiectul din București a constat în renovarea și dotarea laboratorul Institutului Național de Cercetare pentru Sport cu aparate COSMED, utilizate în măsurarea performanțelor sportivilor și atleților. În același timp, laboratorul a fost utilat cu aparate OptoJump, Concept 2 Dynamic și benzi de alergat de ultimă generație. Procesul de evaluare efectuat de specialiștii Institutului va fi sprijinit și de ecranele, laptopurile și camere de luat vederi pe care TIKA le-a adus în noul laborator.
Prezentă cu Oficii de Coordonare a Proiectelor în peste 50 de țări, TIKA a deschis în luna februarie a acestui an, un Birou și la București. Astfel, lista celor 13.688 de proiecte implementate în cei 24 de ani de existență va fi completată cu o serie de proiecte care vor fi realizate, de acum, și în România.
Fondată în anul 1992, TIKA și-a început activitatea prin finanțarea și implementarea unor proiecte de natură socială, culturală și de sănătate în țări din întreaga lume. Aflată în subordinea directă a Instituției Primului Ministru al Turciei, TIKA a crescut numărul țărilor în care își desfășoară activitatea, începând din anul 2002. Astfel, în prezent implementează proiecte în diverse domenii precum educație, cultură, sănătate, agricultură, finanțe sau turism în mai mult de 120 de țări.
Reamintim că tot zilele trecute în aula Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, a avut loc inaugurarea unei săli unde va funcţiona Lectoratul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Turcă „Mehmet Akif Ersoy“ realizată tot de TIKA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii