Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O delegaţie de profesori din Republica Turcia, în vizită la Cumpăna, județul Constanța

ro

28 Jan, 2024 10:35 1206 Marime text

O delegaţie de profesori din Republica Turcia, condusă de prof. Orçun Yilmaz, director al Şcolii Gimnaziale Kavaklı din districtul Beylikdüzü s-a aflat pe 25 ianuarie 2024, în comuna Cumpăna. Vizita face parte din proiectul de înfrățire între Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna și Școala Gimnazială „Kavakli” din Instanbul – Turcia, ce are ca scop stabilirea relațiilor de colaborare în domeniile educație și cultură, între cele două școli.

Din delegaţie au făcut parte: prof. Ibrahim Ender Aktan (preşedinte- Sindicatul învăţământului SEN, filiala nr. 9-Istanbul), prof. Alper Bayram (director-Inspectoratul Şcolar, filiala Beylikduzu, Istanbul), prof. Izzet Tazegüney (preşedinte Comisia de Cultură - SEN), prof. Bahadir Oğuz (Liceul Tehnic de Meserii Anadolu, Beylikdüzü) şi prof. Fatih Yilmaz.

Ziua a cuprins o serie de vizite și întâlniri între oficialii turci și cei români din comuna Cumpăna, dar și din orașul Constanța.

Vizitele au început cu Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna unde există două săli dotate de TIKA, urmate de vizite la primăria Cumpăna, Complexul Sportiv “Centenar 2018”, și Campusul Școlar din Cumpăna.

Ziua a continuat cu o întâlnire la Uniunea Democrata Turca din România unde i-a întâmpinat președintele UDTR , Ing. Osman Fedbi , urmând intalnirea cu domnul Consul Emre Yurdakul la Consulatul Republicii Turcia la Constanta. Pe tot parcursul zilei delegația a fost însoțită de d-na primar- Mariana Gâju, doamna director a Liceului Tehnologic ,,Nicolae Dumitrescu"- Ionela Baciu și doamna profesor de limba turcă - Firdes Musledin.

Ca urmare a acestei activități se dorește înfrățirea comunei Cumpăna cu districtul Beylikduz în vederea schimbului de experiență, organizarea de activități sportive pentru copii și desfășurarea de activități specifice.

Citește și 

LIVE VIDEO. Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Cumpăna
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii