Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:36 24 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost completată ordinea de zi AGEA și AGOA ale SIF 3 Transilvania

ro

13 Sep, 2014 09:54 1370 Marime text
 
Potrivit Bursei de Valori Bucureşti, ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare şi Extraordinare a SIF3 Transilvania din 20 octombrie a fost completată cu noi puncte, la cererea unuia dintre cei mai mari acţionari ai societăţii, Constantin Frăţilă.  Astfel, în cadrul AGOA, acţionarii vor trebui să decidă asupra pornirii acţiunii în răspundere împotriva membrilor directoratului SIF Transilvania: Mihai Fercală, Iulian Stan (vicepreşedinte executiv şi director general adjunct) şi Mihăilă Ion (fost vicepreşedinte executiv), care, potrivit grupului format în jurul lui Frăţilă, şi-au depăşit atribuţiile funcţiei.
 
De asemenea, pe ordinea de zi mai apare și propunerea de scădere a salariului preşedintelui executiv, Mihai Fercală. Frăţilă doreşte ca preşedintele Consiliului de Supraveghere să primească lunar 3 salarii medii brute, iar preşedintele directoratului, 5 salarii medii.
Frățilă mai cere și diminuarea câştigurilor administratorilor SIF3, de la 3 salarii medii brute pe societate, la 2 salarii, cât şi a remuneraţiei vicepreşedintelui consiliului de supraveghere, de la 4 salarii la 2,5.

Ordinea de zi a AGEA a mai fost completată, la solicitarea lui Fraţilă, cu propunerea de alegere a membrilor consiliului de supraveghere al SIF3 prin metoda votului cumulativ. 

Constantin Frăţilă a cerut şi readucerea pe ordinea de zi a AGEA propunerilor privind demiterea administratorilor şi directorilor societăţilor din portofoliul SIF Transilvania, dacă aceştia nu realizează profitul aprobat prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli, cât şi neremunerarea directorilor şi administratorilor companiilor unde SIF3 este acţionar majoritar dacă, într-un exerciţiu financiar, se înregistrează o scădere a activului net faţă de exerciţiul precedent, propuneri care au fost respinse de acţionari în AGEA din 11 august.

Ti-a placut articolul?

Comentarii