Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

262 de străini depistaţi în situaţii ilegale, în luna mai. Cei mai mulţi, în București, Constanța, Bihor și Alba

ro

02 Jun, 2017 12:47 1751 Marime text
Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări desfășoară în permanență activităţi specifice pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă în rândul comunităţii noastre.

Astfel, pe parcursul lunii mai a.c., au fost efectuate mai multe acţiuni şi controale, cu efective proprii şi în colaborare cu alte structuri având atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini.
 
În urma acțiunilor întreprinse, au fost depistați 156 de străini, care nu au respectat prevederile legale privind șederea pe teritoriul țării noastre, cei mai mulţi în municipiul București şi pe raza de competenţă a judeţelor  Constanța, Bihor și Alba. De asemenea, au fost preluați de la alte structuri 106 străini pentru aplicarea măsurilor din domeniul de competență.

Pe parcursul lunii aprilie, polițiștii de imigrări au emis 128 de documente administative ( decizii de returnare și comunicări de părăsire), cetățenilor străini care nu mai îndeplineau condițiile de ședere pe teritoriul României, prin care au fost obligați ca în termen de 3, respectiv 15 zile să părăsească țara noastră.
   
De asemenea, au fost organizate misiuni de îndepărtare sub escortă, până la frontieră sau în țara de origine, pentru 57 de persoane, iar pentru 30 au  fost întocmite documente necesare în vederea luării în custodie publică până la returnarea de pe teritoriul țării noastre.

În cadrul acțiunilor desfășurate, poliţiştii au aplicat cetăţenilor străini care nu au respectat legislaţia în domeniul migraţiei 500 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment și amendă, conform O.U.G. nr. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată, în valoare de aproape 600.000 de lei.

Totodată, în perioada de referință, polițiștii au verificat mai multe societăți comerciale și au aplicat 67 de sancțiuni contravenționale reprezentanților pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România. Valoarea acestora este de peste 450.000 de lei.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei și muncii ilegale.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii