Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța Șase cetățeni străini, suspectați de trafic internațional de droguri, rămân în arest preventiv! MINUTĂ

ro

26 Jun, 2024 15:49 425 Marime text
  • Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Tribunalul Constanța a decis astăzi 26 iunie 2024 rămânerea în arest preventiv a șase cetățeni străini suspectați de trafic internațional de droguri de risc și mare risc.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată în 48 de ore, la Curtea de Apel Constanța.

MINUTĂ

„În baza art. 348 c.p.p., raportat la art. 207 c.p.p., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, luate faţă de inculpaţii FRANCIS SAMUEL JAY, ..., KALLIS ANDRIANI, ..., CABRERA FLETCHER JAY ANTHONY, ..., TOWNSEND RYAN MARK, ..., MEEHAN CHRISTY SEAN, ..., DILLON FRANCIS GERARD, ..., măsură pe care o menţine, urmând să fie verificată sub acelaşi aspect cel târziu până la data de 25.07.2024. În baza art. 242 alin. 1 şi 2 c.p.p., respinge, ca neîntemeiate, cererile formulate de inculpaţi, privind revocarea sau înlocuirea arestării preventive cu o măsură preventivă mai uşoară. Măsurile se comunică administraţiei locului de deţinere. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.”


Reamintim că în urmă cu aproape un an, Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori DIICOT Constanța, au dispus trimiterea în judecată a șase cetăţeni străini, cercetați sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu.

În cauză s-a reținut că, inculpații ar fi introdus în România, au transportat, ar fi depozitat și ar fi deținut cantități însemnate de droguri de risc și de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce s-a desfăşurat în staţiunea Mamaia, judeţul Constanța, la data de 27.04.2023, la ore şi în locaţii diferite, fiind prinși în flagrant în timp ce comercializau astfel de substanţe.
 
De asemenea, inculpaţii au promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicații de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog.
 
Au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate și ridicate 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate 2 CB („pink cocaine”) şi cantităţile de 100 de grame de cocaină , 50 de grame de ketamină, 10 grame de hașiș și 10 doze de metamfetamină.
 
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanţa.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
DIICOT Constanța a trimis în judecată șase cetăţeni străini!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii