Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

25 de veliere s-au întrecut la Regata Beneteau – Nautic Life. Vezi care sunt câştigătorii

ro

18 Jul, 2012 19:07 3121 Marime text
Absolvenţii SetSail Nautic School au avut parte de un weekend plin de victorii în cadrul Regatei Beneteau Nautic Life aflată la ediţia a treia, ce s-a desfăşurat în perioada 13-15 iulie pe Marea Neagră.  
Invitaţii speciali ai evenimentului au fost skipper-ul SetSail Nautic School Sorin Drugan şi jurnalistul Lucian Mândruţă.  
Evenimentul a avut loc în cadrul Life Harbor din Limanu şi pe Marea Neagră în dreptul localităţilor Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche. În cadrul regatei au participat 25 de ambarcaţiuni împărţite în 3 clase: First 21,7, Racer, Cruiser.

Număr record de veliere participante

„Regatta Beneteau NauticLife a fost o reuşită atât din punct de vedere al organizării cât şi al numărului impresionant de veliere participante. Sper că şi la următoarele regate echipajele să progreseze şi să fie capabile să concureze de la egal la egal, cu cei care au mult mai multă experienţă în yachting“, spune skipper- ul SetSail Nautic School Sorin Drugan.
Şcoala de navigaţie SetSail şi compania de charter de veliere Nautic Line şi-au unit forţele şi împreună cu 36 de pasionaţi ai yachting-ului, absovenţi ai şcolii de navigaţie, 5 veliere First 21,7 şi un Oceanis 31  au format 6 echipaje ce au participat în prima linie a unei regate, ocupând posturile de bowman, trimmer, timonier, navigator sau skipper.
Pentru prima oară în România a existat o clasă de bărci identice, monotip – First 21,7, cele ale SetSail Yachting Teams, unde atenţa, rigoarea ş nu în ultimul rând pasiunea şi-au spus cuvântul. Cele 5 veliere Beneteau First 21,7 nou-nouțe puse la dispoziţie de către Nautic Line s-au dovedit a fi pregătite pentru o astfel de competiţie.

Probleme cu vântul

„În prima zi, sâmbătă 14 iulie, s-a dat startul unei curse Mangalia - Vama Veche. Vântul slab şi chiar lipsa acestuia i-a obligat pe participanţi la alegerea unor strategii complexe, bazate şi pe existenţa curentului de apă din zona de navigaţie. Dar în cea de-a doua zi vântul a ţinut cu participanţii regatei,  concurenţa devenind aprigă pe tot parcursul celor două curse efectuate. Echipajele ambarcaţiunilor, cu toate că au fost la prima regată din viaţa lor, au dat dovadă de ambiţie şi perseverenţă. Lecţiile teoretice dar şi practica şi-au spus cuvântul în această competiţie”, povesteşte skipper-ul SetSail Nautic School Sorin Drugan.

Premii oferite

Premiile oferite au fost următoarele: premiul 1 câte un voucher în valoare de 1.000 de euro, premiul 2 câte o staţie marină portabilă Raymarine şi un binoclu performant, iar premiul 3 câte o staţie marină portabilă Raymarine
Absolvenţii SetSail Nautic School care au ocupat primele locuri î competiţia din weekend sunt următorii:
·     Skipper Ghenadie Dumanov - velierul Den Lille Havfrue, clasa First 21,7- locul 1
·     Skipper Costin Arhir - velierul Ulise, clasa First 21,7 - locul 2
·     Skipper Viorel Udma - velierul Morgana, clasa First 21,7 - locul 3s
Altți absolvenți ai SetSail Nautic School, participanți în cadrul egatei Beneteau – Nautic Life au fost:
·     Skipper Bogdan Voinescu – Velierul Ares
·     Skipper Paul Grigoras - Valierul Ricochet
·     Skipper Adi Poparad - Velierul Indira (clasa cruisere)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii