Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:37 27 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

160 de ani de la înființarea Institutului Național de Statistică (INS) Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu prilejul aniversării

ro

12 Jul, 2019 15:28 544 Marime text
Cu prilejul celor 160 de ani de la înființarea Institutului Național de Statistică (INS), Viorica Dăncilă a transmis un mesaj de apreciere și încurajare venerabilei instituții și specialiștilor ei.
 

Felicit Institutul Național de Statistică pentru 160 de ani de activitate în beneficiul societății românești și al instituțiilor publice, care s-au bazat pe analizele și rapoartele specialiștilor statisticieni.

Statistica oferă instrumente pentru o mai bună înțelegere a evoluțiilor economice și sociale, dar și a tendințelor din societate, așteptărilor și nevoilor cetățenilor, ceea ce reprezintă un fundament pentru elaborarea politicilor publice. 

Pentru Guvernul României, datele și analizele Institutului Național de Statistică sunt elemente de referință în procesul de luare a deciziilor și sunt apreciate atât din perspectiva obiectivității, cât și a calității analitice de necontestat. 

Prin eforturile statisticienilor, prin profesionalism și modestie, statistica a reușit să-și mențină rolul de susținător al acțiunilor statului român, asociind numele său statutului de instituție de prestigiu.  

În misiunea ce a revenit statisticii, în mandatul României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, acest sprijin a fost dovedit, o dată în plus, prin acțiunile desfășurate în calitate de coordonator al Grupului de lucru pentru statistică al Consiliului Uniunii. Experiența valoroasă și-a spus din nou cuvântul.

Vă felicit încă o dată pentru activitatea dumneavoastră și vă doresc mult succes în toate proiectele de viitor! 

La mulți ani!

Ti-a placut articolul?

Comentarii