Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele rezultate 15% dintre maneliștii controlați de ANAF nu-și pot justifica averile

ro

17 Aug, 2015 13:55 2213 Marime text
 
Agenţia Naţională  de Administrare Fiscală (ANAF) a luat la puricat averile maneliştilor. Vile somptuoase, maşini scumpe, colecţii de bijuterii, antichităţi, bani cheltuiţi fără număr, toate au avut nevoie de justificare în faţa inspectorilor de la Fisc. Se pare că unii dintre ei uită să treacă însă şi pe la ghişeele Fiscului, pentru a-şi declara uriaşele venituri. De ce spunem asta? Primele rezultate ale controalelor ANAF arată că 18 persoane nu pot să justifice averi de peste 20 de milioane de lei, 35 de persoane, averi între 10-20 de milioane de lei, iar 48 de persoane nu pot justifica averi între 5-10 milioane de dolari.
Controalele ANAF au vizat 313 persoane  dintre maneliști, cămătari și interlopi. Fiscul a verificat averile până la rudele de gradul doi. Aceștia riscă și dosare penale, după cum spun cei de la Fisc. Ce-i drept, manelistul Adi Minune, în calitate de consilier local al comunei ilfovene Ştefăneştii de Jos, intrase în vizorul Agenţiei Naţionale pentru Integritate din cauza unor diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate, precum şi a unor tranzacţii bancare suspecte, de aproape 800.000 de euro.
Conform distribuției pe județe a primelor 313 persoane verificate (verificare fiscală prealabilă documentară) din cadrul "Programului de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal", funtaș este județul Ilfov (34 de persoane verificate), urmat de București și Suceava.
Persoanele verificate au fost selectate din patru grupe de risc denumite sugestiv „patron bogat de firmă săracă“, „persoane cu patrimoniu semnificativ, dar fără activităţi economice cunoscute“, „persoane cu venituri volatile“ şi „alte persoane care nu intră în cele trei profiluri de mai sus, însă prezintă riscuri semnificative“.


sursa foto: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii