Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Șoferul unei cisterne, controlat de poliția de la investigații criminale. 25 de persoane suspectate de furturi de combustibil vor fi aduse la audieri (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

26 May, 2022 08:30 10287 Marime text

Sursa foto ZIUA de Constanța

Controale pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța.
 
La fața locului se află echipaje ale poliției de  investigații criminale și inspectorii ANAF.
 
Șoferul unei cisterne care alimenta la un peco situat la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Caraiman este verificat de către oamenii legii.

Cel putin 25 de  persoane suspectate de furturi de combustibil vor fi aduse la audieri, la Constanta, în urma a zeci de percheziții efectuate în mai multe județe, inclusiv la București, intr-un dosar instrumentat de politistii Sectiei RegioanalaTransporturi Constanța. Rețeaua de suspecți era în atenția polițiștilor de aproape doi ani. Perchezițiile sunt încă în derulare. Vom reveni cu detalii.








UPDATE.OFICIAL DE LA IPJ CONSTANȚA

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT CALIFICAT, ÎNȘELĂCIUNE ȘI FRAUDĂ INFORMATICĂ

În această dimineață, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare 70 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, înșelăciune și fraudă informatică.

Descinderile au avut loc în municipiul București (6), precum și în județele Constanța (25), Tulcea (6), Ialomița (1), Călărași (1), Ilfov (2), Prahova (6), Dâmbovița (4), Argeș (17), Brașov (1) și Giurgiu (1). 

Din cercetări a reieșit faptul că mai multe persoane, angajate ale unei societăți comerciale, au sustras produse petroliere, prin diferite moduri de operare care implicau utilizarea unor dispozitive electronice, pe care ulterior le-au păstrat pentru consum propriu sau le-au comercializat către terțe persoane. 

În urma perchezițiilor, până la acest moment, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 12.000 litri de produs petrolier, 30 de dispozitive tip telecomandă, 12 dispozitive de transfer combustibil, 38 de telefoane mobile, documente contabile utile cauzei, precum și alte bunuri și documente susceptibile de a fi fost folosite în activitatea infracțională. 

Totodată, la 2 locații au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sumele de 170.566 de lei, 26.610 euro și 400 de dolari australieni.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. 

La acțiune au acordat sprijin și polițiști din cadrul Direcției de Poliție Transporturi, ai Secțiilor Regionale de Poliție Transporturi Bucuresti, Craiova și Brașov, precum și polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Constanța, Prahova, Tulcea, Călărași, Ialomița, Ilfov și ai Direcției Generale de Poliție a municipiului București. 

Menționăm faptul că activitățile se desfășoară și la această oră, urmând ca la finalizarea acțiunii să fie conduse, la sediu, mai multe persoane, pentru audieri.

Vom reveni cu informații.












 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii