Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:35 27 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF. Inspectorii efectuează controale la școlile de șoferi

ro

17 Mar, 2022 13:26 716 Marime text
Inspectorii antifrauda verifică școlile de șoferi, foto: Pixabay

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), verifică modul în care reprezentanţii legali ai şcolilor de şoferi din România au fiscalizat taxele de şcolarizare încasate în perioada 2019-2021, potrivit instituţiei.

Astfel, sunt verificate 239 de firme cu activitate în acest domeniu și s-a constatat că în 24 de cazuri s-a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 8,53 milioane lei, prin sustragerea de la plata TVA, a impozitului pe venitul microîntreprinderilor și a impozitului pe dividende, situații în care sunt sesizate parchetele competente pentru recuperarea prejudiciului.

Inspectorii DGAF au constatat abateri pentru sancționarea cărora au dispus amenzi și confiscări în valoare de 231.792 lei și au emis decizii de impunere pentru recuperarea a 11,94 milioane lei, reprezentând obligații fiscale datorate suplimentar identificate în timpul controalelor antifraudă.

Potrivit ANAF, școlile de șoferi sunt selectate pentru verificare în baza analizei de risc fiscal și se iau în considerare criterii precum istoricul comportamentului fiscal, numărul cursanților înscriși sau sesizările primite.

În urma controalelor, inspectorii antifraudă au constatat înregistrarea în contabilitate a unor sume mici, precum contravaloarea cursurilor teoretice, și evitarea înregistrării unor sume mai mari, precum contravaloarea cursurilor practice sau a combustibilului.

Totodată, s-a constatat că unele firme dețineau prea puține autovehicule pentru a putea asigura școlarizarea corespunzătoare tuturor cursanților înscriși și evitau înregistrarea sumelor încasate când utilizau alte autovehicule.

Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice veniturile obținute din prestarea de servicii de școlarizare pentru obținerea permisului de conducere, pentru asigurarea creșterii gradului de fiscalizare și a conformării voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor celor care desfășoară această activitate, să se asigure că declară și achită toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.
 

„De asemenea, DGAF recomandă tuturor persoanelor care achiziționează produse sau servicii, inclusiv de pregătire pentru obținerea permisului de conducere, să semnaleze refuzul emiterii bonului fiscal pentru sumele plătite în acest scop prin intermediul Formularului de contact disponibil online la adresa https://www.anaf.ro/asistpublic/”, se mai arată în document. 


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii