Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

11 români răniți în accidentul din Turcia sunt încă spital. Au fost externați trei

ro

15 Mar, 2016 13:54 1960 Marime text
 
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, astăzi, că unsprezece români răniți în accidentul rutier din Turcia sunt încă internați în spitale din localitățile Manavgat și Antalya, dintre care unul la Terapie Intensivă, cu multiple leziuni, iar trei au fost externați.
 
Potrivit unui comunicat al MAE, echipa consulară mobilă și reprezentantul Consulatului Onorific al României la Antalya s-au deplasat în cursul zilei de ieri la unitățile spitalicești din localitățile Manavgat și Antalya, în vederea asigurării asistenței consulare pentru victimele accidentului rutier și monitorizării stării de sănătate a acestora.

În urma discuțiilor purtate cu personalul medical, MAE a aflat că la spitalul de stat din Manavgat se află în prezent internați nouă cetățeni români. Starea lor de sănătate este stabilă, aceștia aflându-se, în continuare, sub supraveghere medicală. Unul dintre cetățenii români a fost supus unei intervenții chirurgicale, starea sa fiind gravă, dar stabilă.

De asemenea, un român a fost transportat de urgență la un spital privat din Antalya, aflându-se în prezent la secția de Terapie Intensivă, cu multiple leziuni, medicii urmând să stabilească dacă acesta poate fi operat la coloană vertebrală în cursul zilei de astăzi.

”O altă persoană de cetățenie română se află internată într-un alt spital din Antalya, aceasta suferind o operație de șold ieri după-amiază. Alte trei persoane au fost externate, aflându-se în afara oricărui pericol și sunt în prezent cazate la un hotel din localitatea Manavgat”, precizează MAE.
 
Echipa consulară mobilă și reprezentantul Consulatului Onorific al României la Antalya mențin dialogul constant atât cu victimele accidentului rutier, cât și cu personalul medical, continuând demersurile de asistență consulară. În comunicatul citat se mai precizează că repatrierea cetățenilor români răniți se va efectua în mod etapizat, în funcție de evoluția stării de sănătate a acestora.
 

"Referitor la repatrierea trupurilor neînsuflețite ale celor doi cetățeni români decedați în accidentul rutier, precizăm că, după finalizarea tuturor procedurilor specifice, familiile acestora vor decide asupra modalităților de repatriere. Ambasada României la Ankara va asigura asistența necesară conform competențelor legale. În acest sens, echipa consulară mobilă se află în legătură permanentă cu familiile acestora", susține MAE.

 
Luni, a avut loc în Turcia un accident de microbuz, produs într-o zonă situată între localitățile Manavgat și Akseki, în urma căruia doi cetățeni români au murit, iar alți 14 au fost transportați la spitale pentru acordarea îngrijirilor medicale. MAE precizează că în microbuzul implicat în accident se aflau 16 turiști de cetățenie română.

sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii