Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

WIKILEAKS Ambasada SUA Basescu i-a spus vicepresedintelui Biden ca presedintele Afganistanului, Hamid Karzai, e complice la traficul de droguri

ro

28 Mar, 2011 16:52 1491 Marime text

"Basescu a spus ca traficul de droguri din Afganistan are loc cu complicitatea deplina a presedintelui Karzai", se arata intr-o telegrama a Ambasadei SUA la Bucuresti clasificata "Secret" care relateaza intilnirea dintre Basescu si vicepresedintele american Joe Biden, desfasurata la 22 octombrie 2009. Biden a descris guvernul afgan drept "corupt total". Subiectul telegramei: "Intalnirea vicepresedintelui Biden cu presedintele Basescu".

Telegrama relateaza ca Basescu i-a spus lui Biden ca traficul de droguri este o sursa de finantare pentru teroristii jihadisti, iar unul din elementele strategiei din Afganistan ar trebui sa includa "rezolvarea problemei drogurilor".

"El s-a referit la raportul McChrystal si a exprimat punctul de vedere al Romaniei potrivit caruia va fi nevoie de mai multe trupe, adaugand ca Romania va contribui cu resurse suplimentare asa cum va putea mai bine", se arata in telegrama.

"Numind guvernul afgan in functie «complet corupt» si penetrat de comertul cu droguri, Biden a spus ca pana cand nu va exista un guvern cu sustinere populara nici o strategie contra-insurgenta nu va functiona, oricate trupe vor fi trimise", se mai arata in telegrama.

Potrivit telegramei, Basescu a spus ca Afganistanul este cea mai mare problema comuna de politica externa, iar un esec le-ar permite talibanilor si teroristilor sa se miste cu usurinta in Asia centrala, amenintand astfel direct Europa.

http://www.hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii