Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vlad Corpodean, MVP Athletic Neptun Constanţa a câştigat din nou Cupa României la baschet 3X3 (GALERIE FOTO)

ro

28 Nov, 2021 14:40 2044 Marime text
 
  • În formula Vlad Corpodean, Cristi Mâinea, Cezar Bărăgău și Dani Mâinea, echipa de pe litoral a reuşit un turneu remarcabil.
 
BC Athletic Neptun Constanţa a câştigat a doua oară consecutiv Cupa României la baschet 3X3, cu ocazia întrecerii desfăşurate la Arena de Baschet din București.
 
În formula Vlad Corpodean, Cristi Mâinea, Cezar Bărăgău și Dani Mâinea, echipa de pe litoral, antrenată de Alexandru Olteanu și Tatiana Gallova, a reuşit un turneu remarcabil, iar Vlad Corpodean a fost desemnat MVP al competiţiei.

3x3 CSU Athletic Neptun Constanța aborda Cupa României din acest an din postura de câștigătoare a Cupei României 3x3 în ediția precedentă, fiind printre echipele favorite la câștigarea trofeului. 
 
3x3 Athletic Neptun Constanța a fost prezentă la Cupa României 3x3 cu două echipe, una formată din jucătorii cu experiență și una alcătuită în mare parte din jucătorii tineri, de la CSS1-Athletic Constanţa (Alexandru Borcan, Okan Mustafa), alături de Vitalie Bălan și de fostul jucător al Gladiatorilor din Tomis și al Naționalei României 3x3 Under-18 Cătălin Miloș.

Echipa de la malul mării a defilat în competiție, până în finală câștigând toate cele cinci meciuri înaintea expirarea timpului efectiv de joc.

În finală, BC Athletic Neptun a trecut de Laguna Blue Sharks cu 16-10, în semifinală a învins CSU Piteşti cu 21-12, iar în sferturi a câştigat partida cu Sportul Studenţesc, scor 22-10.  

Athletic Neptun Constanța reușește astfel o performanță suprinzătoare și greu de egalat: să fie câștigătoarea Cupei României la Baschet 3x3 în două sezoane consecutive iar în cel mai recent sezon, 2021 - 2022 să reușească eventul în competiția masculină, câștigarea Ligii Naționale de Baschet 3x3 și Cupa României 3x3, performanțe la care vine în completare și medalia de argint a Ligii Naționale de Baschet 3x3 Feminin.

În acest sezon, Cupa României de Baschet 3x3 a fost una unică, desfășurându-se sub sloganul "Joc baschet pentru tine!", premiile oferite de către organizatori fiind donate de echipe către proiectele sociale pe care și le-au propus să le sprijine, astfel că Athletic Neptun Constanța va dona toate premiile (mingi de baschet, tricouri, echipamente) către Centrele de Plasament ale județului Constanța.

Gladiatorii din Tomis scriu istorie în disciplina 3x3, dominând două sezoane atât în Cupa României 3x3 cât și Liga Națională de Baschet 3x3, rezultate care au făcut ca doi componenți ai echipei să fie nucleul naționalei României 3x3, Daniel Mâinea, Cristi Mâinea care alături de fostul junior al clubului Alexandru Coconea și fostul jucător Christian Chițu, a obținut argintul la FIBA 3x3 Nations League U23, Cristian Mâinea fiind desemnat și MVP-ul competiției, se arată într-un comunicat al BC Athletic Neptun.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii