Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tort de ciocolata in straturi cu ganache de smantana

ro

14 Nov, 2011 01:00 5255 Marime text
tort.jpgIata un tort cremos si extrem de gustos. Il puteti decora cu orice, daca nu sunteti pentru bomboanele de ciocolata.

Timp de preparare:

Mediu

Numar de portii:

14-16

Complexitate:

mediu

Ingrediente principale:

lapte, ulei, oua, cacao, smantana, ciocolata

Ingrediente

Tort
125ml de lapte
125ml de apa
100ml de ulei
4 oua
375g de zahar
375g de faina
125g cacao
10g de bicarbonat
Glazura
300g de ciocolata neagra, taiata marunt
250ml de smantana
1 pachet de bomboane de ciocolata

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, unge doua tavi de tort de 20 cm si tapeteaza-le cu hartie de copt.

2. Incalzeste laptele si apa si lasa la fiert, adaugand 60 g de cacao. Amesteca pana se dizolva. Adauga uleiul si lasa deoparte.

3. Bate ouale, adauga zaharul, cate o lingura treptat, si bate in continuu pana obtii un amestec omogen si gros, aproximativ 10 minute.

4. Combina cacaua si faina si pune amestecul peste oua. Amesteca pana se omogenizeaza.

5. Imparte compozitia in cele doua tavi si lasa la cuptor timp de 20-25 de minute. Lasa-le la racit.

6. Topeste ciocolata impreuna cu smantana pana obtii un amestec omogen si lasa la racit la temperatura camerei.

7. Taie fiecare tort transversal in cate doua parti. Pune ganache-ul intre straturile de tort si decoreaza cu bomboane de ciocolata.

Sursa: Ecuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii