Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:35 28 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Supă de frecăței (rețetă interbelică)

ro

16 Apr, 2022 09:28 812 Marime text
GastroArt

Se face dintr-un ou, făină și o lingură de lapte un aluat potrivit de tare. Se lasă puțin să se usuce. Se dă pe răzătoare rară.

Se lasă se usuce pe masa de aluat. Se fierb în supă ca tăiețeii.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet.

Am păstrat ortografia originală.

Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.

În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.

Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.

Citește și:

GastroArt Ciuperci umplute (rețetă interbelică) 

GastroArt Supă cu clătite (rețetă interbelică)

sursa GastroArt
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii