Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Cornulețe cu marmeladă (rețetă interbelică)

ro

21 May, 2022 08:45 1497 Marime text
foto: GastroArt

Se face un aluat dintr-o ceașcă de smântână, ½ kgr. făină, 120 gr. unt și o lingură de zahăr. Se frământă totul bine și se întinde o foaie mai mult lungă. Se pune deasupra o bucată de unt 100 gr. amestecată mai înainte cu lingura. Se împăturește aluatul în trei, aducând capetele laterale peste unt.

Se întinde din nou foaia, de data aceasta în sens contrar. Se repetă această operație de 3-4 ori. Se lasă să se odihnească apoi aluatul ½ de oră. Se întinde o foaie cam de jumătate cm. grosime. Se taie pătrate în care se pune puțină marmeladă, se îndoaie în două, se taie colțul, se întorc capetele înspre mijloc, se ung cu ou, se presară cu zahăr tos și se coc la foc bun.

Tanti Victorița Oancea

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

sursa - GastroArt 

Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.

În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.

Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.

Citește și: 

GastroArt Prăjitură cu nucă (rețetă interbelică) 

GastroArt Sos de rom (rețetă interbelică)  





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii