Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tarta cu spanac si carne tocata

ro

09 May, 2011 21:32 1943 Marime text

26316_1l.jpgIngrediente:

300 g spanac
300 g carne de porc (eu am folosit fleica)
2 cepe uscate
2-3 catei de usturoi
4-5 fire de ceapa verde
o legatura de patrunjel
3-4 oua
un galbenus
faina
ulei
unt
sare,piper

Preparare:

Spanacul se curata, se spala, apoi se taie in bucati mai mari.Se pune intr-o oala, acoperim cu apa , condimentam cu sare si lasam la fiert.


Separat intr-o tigaie incalzim putin unt si calim cepele pe care le-am spalat, le-am curatat si le-am taiat marunt.Adaugam si usturoiul taiat rondele si lasam la calit pana cand totul prinde o culoare aurie.
Splam carnea , o taiem cubulete si o dam prin masina de tocat .Odata cu carnea dam prin masina de tocat si patrunjelul si ceapa verde.Amestecam bine si apoi adaugam compozitia de carne in tigaia cu ceapa si usturoiul calit.Condimentam cu sare si piper dupa gust , amestecam bine si lasam pe foc pana scade bine.
Intre timp lasam la scurs spanacul ,il tocam cu ajutorul unui cutit de lemn sau putem sa il dam prin robot(eu prefer sa il tai cu cutitul de lemn pentru ca dat prin robot se obtine o pasta ).
Dupa ce amestecul de carne este bine scazut , se trage tigaia de pe foc , se lasa sa se racoreasca putin si apoi se amesteca cu spanacul si ouale .Numarul de oua folosit este in functie si de marimea acestora.In final trebuie sa obtinem un amestec omogen.Se gusta de sare si piper.
Se unge o tava de tarta cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia de mai sus.Se unge cu un galbenus de ou si se da la cuptor timp de aproximativ 50 min.( este in functie de cuptorul fiecaruia).Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca in forma iar apoi scoatem pe un platou si taiem. 

Reteta preluata de pe petitchef.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii